Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Házi kedvenceinket is megviseli a hideg

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 02. 12. Színes Utolsó módosítás: 2021. 02. 16. 14:33

Hazánkat is elérte a rendkívül hideg időjárás, hajnalban több helyen akár -15, -20 fok is lehet a következő napokban, amely rendkívül megterheli a házi kedvencek, főként az udvaron tartott kutyák és macskák szervezetét is.

A kint tartott ebeknél és macskáknál fontos a megfelelő mennyiségű étel adagolása, hiszen ilyenkor többet esznek, ha pedig tartósan mínuszok lesznek, akkor a vízre is ügyelnünk kell, nehogy befagyjon.

Dr. Lipovszky András állatorvos a Gyöngyös Városi Televízónak elmondta: hideg időben azt kell nézni, hogy rövid idő alatt, 4-5 perc alatt, amit jóízűen megeszik az állat, az neki elég egy napra. Macskák esetében pedig télen a zsíros eleségeket lehet előnyben részesíteni. A kutyaháznál fontos szempont, hogy milyen méretű, valamint, hogy alulról legyen szigetelve, lehetőség szerint szalmával. Továbbá az is fontos, hogy fából készült háza legyen az ebnek, hiszen, ha fémből van, könnyen ízületi problémái alakulhatnak ki a hidegtől. Macskáknak pedig biztosítsunk csapadék és szél védett helyet, például kartondobozból.

Benti kutyák esetében a kisebb testűeket érdemes felöltöztetni sétáltatáshoz, hiszen méretükből, szőrzetükből adódóan jobban fáznak.

A rendkívül hideg időben nagyobb odafigyelést igényelnek a kóbor állatok, ne menjen el mellettük, hiszen egy kis odafigyeléssel életet menthet. Minden esetben, de a zord időben, ha kóbor kutyát lát, értesítse az adott településsel szerződött gyepmesteri telepet.

Gyöngyös esetében az Új Nap Közhasznú Egyesületet, +3631/781-2162 vagy +3631/781-3063 számok valamelyikén.

Kiemelt tartalmak