ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Lehet ballagásokat tartani

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 18. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 05. 19. 10:09

Felmentést kapnak a rendezvényszervezés tilalma alól az iskolák, így megtarthatók lesznek a ballagások a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint.

A szabadtéren megtartandó ünnepségen a meghívott vendégek maszk viselése esetén életkortól, illetve a koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek. Ugyanakkor a meghívható szülők, rokonok számát, valamint a ballagás során betartandó további óvintézkedéseket az igazgató határozhatja meg az intézmény adottságainak figyelembevételével.

Továbbá az, aki önhibáján kívül nem tudott részt venni az írásbeli érettségin, még ebben a vizsgaidőszakban szóbeli vizsgát tehet.

A vizsga pótlásáról a vizsgaszervező intézménynek kell gondoskodnia. Az érettségizők érdekét szolgálja az is, hogy azok a vizsgázók, akik a veszélyhelyzet miatt nem mentek el ingyenes érettségi írásbeli vizsgájukra, az elmúlt évi szabályhoz hasonlóan a következő két vizsgaidőszakban, vagyis a 2021/2022-es tanévben egy alkalommal térítésmentesen letehetik az adott vizsgatárgyakból a vizsgát.

Kiemelt tartalmak