Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Kulturális kitüntetésre várják a javaslatokat

2023. 10. 02. Hírek

November elsejéig várja a felterjesztéseket a gyöngyösi önkormányzat a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetés adományozására.

A Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetés azoknak adományozható, akik Gyöngyös város kulturális életében kiemelkedő munkát végeztek vagy jelentős szellemi alkotással járultak hozzá a városi kulturális élet színvonalának emeléséhez. A díjjal azoknak a személyeknek és közösségeknek a munkáját ismerhetik el, akik kiemelkedő eredményt értek el a kulturális munka irányításában, az ifjúság művelődéséért végzett munkában, akik művészetükkel, alkotó és szervező munkájukkal magas színvonalon járultak hozzá a város kulturális, művészeti értékeinek ápolásához, jelentős gazdagításához, országos és nemzetközi megismertetéséhez, illetve azoknak, akik elméleti és gyakorlati munkájukkal kiemelkedő módon hozzájárultak a város építészeti kultúrájának alakításához, védelméhez, megóvásához, műemlékvédelméhez.

A kitüntetésből évente legfeljebb kettő adományozható, az adományozásra bármely gyöngyösi választópolgár javaslatot tehet november 1-jéig.

Az írásba foglalt, indokolással ellátott javaslatokat, melyek tartalmazzák a felterjesztő elérhetőségét, Hiesz György polgármesternek címezve lehet benyújtani Gyöngyös Városi Önkormányzat címén (3200 Gyöngyös, Fő tér 13.) vagy elektronikusan a hiesz.gyorgy@hivatal.gyongyos.hu e-mail címen.

A részletes felhívás ide kattintva olvasható.

Kiemelt tartalmak