Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A mosoly összekapcsol

2023. 10. 03. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 10. 06. 14:25

Október 7-én rendezik a kapcsolódások napját a gyöngyösi Fő téren. A 2022-es részvételi költségvetés egyik nyertes projektje keretében egész nap ingyenes programokkal várják az érdeklődőket, a rendezvény pedig a mosoly világnapja alkalmából rendezett sétával is kiegészül.

Október 7-e a mosoly világnapja, amelyhez a Mosolygós Magyarokért Mozgalom felhívására Gyöngyös is csatlakozik, így több más városhoz hasonlóan itt is megrendezik a mosolysétát, melyre a kapcsolódások napja keretében sor. A mosolyséta reggel 9 óra 40 perckor indul majd a Szent Bertalan utcában álló Gyöngyös felirattól, ahol Hiesz György polgármester és Vinczúr Vica gyöngyösi diák, a Mosolygós Magyarokért Mozgalom kicsi nagykövete mond köszöntőt. A mosolymenet a Fő térre tart majd, ahol a kapcsolódások napja programjai zajlanak.

A kapcsolódások napja a 2022-es részvételi költségvetés egyik nyertes projektje, melynek keretében 10 és 16 óra között rendeznek díjmentes programokat a Fő téren, a Vachott Sándor Városi Könyvtár előtt. Az érdeklődők hallhatnak klasszikus térzenét, népmesét és kortárs mesét, fellép az Attitude Táncműhely, lesz divatbemutató, dzsesszkoncert, és számos kiegészítő program, köztük kézműves termékek vására várja majd a gyöngyösieket, akik ezen a napon egy mosollyal könnyedén összekapcsolódhatnak. Eső esetén a programokat a Mátra Honvéd Kaszinóban rendezik.

Kiemelt tartalmak