Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Közvilágítás épült a farkasmályi bekötőúton

2023. 05. 19. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 05. 25. 07:17

A borászok összefogásának köszönhetően Farkasmály elkezdett ébredezni Csipkerózsika-álmából. A történelmi pincesor felélesztéséhez az önkormányzat is hozzájárul: a híd felújítása után a bekötőút közvilágítását is kiépítették.

Korszerű, napelemről működő, LED-fényforrással ellátott lámpaoszlopok biztosítják a farkasmályi bekötőút közvilágítását. A napokban lezárult beruházás keretében az önkormányzat öt lámpaoszlopot helyezett el az útszakaszon, az előkészítő munkákkal együtt mintegy 2,5 millió költséggel. Az elmúlt hetekben a farkasmályi híd szegélyépítése is megtörtént, és a híd burkolatát is helyreállították a Városgondozási Zrt. szakemberei az önkormányzat megrendelésére.

A farkasmályi történelmi pincesor évtizedeken át Csipkerózsika-álmát aludta, amiből most kezd ébredezni. Az elmúlt években több borász is vásárolt pinceéket a területen, akik Holló Ákos hegyközségi elnök vezetésével egyesületet alapítottak annak érdekében, hogy népszerűsítsék Farkasmályat. Az elnöknek további tervei is vannak, egyebek mellett szeretnék elérni, hogy a bicikliútról biztonságosan át lehessen kelni Farkasmályba, illetve, hogy busszal is megközelíthető legyen a pincesor.

Hamarosan egyébként a nagyközönségnek is megmutatják a pincéket, május 27-én tartják a Farkasmályi pincék éjszakáját, ahol amellett, hogy a pincesorral ismerkedhetnek meg az érdeklődök, lesz vezetett bortúra és borkóstolás is.

Kiemelt tartalmak