ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Kötelező a maszk: a kormánydöntéshez igazodik a helyi rendelet

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 02. 27. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 24. 19:08

Drámaian romlik a járványhelyzet Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor péntek reggel, a Magyar Rádiónak adott interjújában. A miniszterelnök kijelentését arra az előrejelzésre alapozta, amit tegnap Müller Cecília országos tisztifőorvos is bejelentett. Eszerint rohamosan nő a koronavírus miatt megbetegedettek száma. Az országos védelmi intézkedésekhez igazodva február 27-én, szombattól Gyöngyös közterületein ismét kötelező a maszkhasználat.

A járvány terjedésének megfékezése érdekében február 27-től ismét kötelező maszkot viselni a Gyöngyösön és a városhoz tartozó közigazgatási területen lévő épített területeken.

– A helyzet úgy fest, hogy az egész járvány, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. Az újfajta mutációk megjelenése miatt a fertőzések száma erősen nő és nőni fog – fogalmazott csütörtökön Orbán Viktor hozzátéve: arra kér mindenkit, hogy a saját maga életében a lehető legfegyelmezettebben próbálja meg betartani a védekezésre vonatkozó szabályokat.

Miután a kormány meghosszabbította a védelmi intézkedések alkalmazását, Gyöngyös polgármestere a kormányrendelet alapján felhatalmazást kapott arra, hogy feladatkörében eljárva rendelkezzen arról, hogy a városban ismét érvénybe lépjen a kötelező maszkhasználat.

Ennek értelmében szombattól újra maszkot kell viselni Gyöngyös belterületén, valamennyi közterületen, a 6 éven aluli gyerekek kivételével a játszótereken, valamint a közterületeknek nem tekinthető, mindenki számára nyitva álló helyeken, különös tekintettel a piacokon.

A maszkviselésre vonatkozó szabály a város közigazgatási területéhez tartozó épített területeken (pl. parkolók, áruházak parkolói):

– Gyöngyösön,

– Farkasmályban,

– Mátrafüreden,

– Sástón,

– Mátraházán,

– Kékestetőn is érvényes.

Maszk nélkül tartózkodni csak a parkokban, a zöldterületeken, az erdőben és sporttevékenység közben lehet.

A helyi rendelet előírásai összhangban vannak a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet előírásaival.

Kiemelt tartalmak