Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Két új vírusfertőzöttet regisztráltak Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 07. 06. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 19. 18:02

A Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatalának Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint Gyöngyösön jelenleg két fő járványügyi megfigyelését különítették el, akik az új koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott megbetegedésben szenvednek – közölte hétfői sajtótájékoztatóján Kévés Tamás, Gyöngyös alpolgármestere.

A rendelkezésre álló információk alapján egyikük sem járt külföldön.

Gyöngyösön továbbá öten vannak járványügyi megfigyelés alatt, mert a járványügyi vizsgálat során kiderült, hogy közvetlen kapcsolatba kerülhettek COVID-19 beteggel, és nem használtak egyéni védőeszközt.

A körülményekre tekintettel valószínűsíthető, hogy a megfigyelés alá helyezett személyek az új koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott megbetegedésben szenvedő személyekkel érintkezhettek, ennél fogva feltételezhető, hogy a fertőző betegség kórokozója a szervezetükbe került, illetve maguk a betegek is a betegség lappangási időszakában vannak.

A jelenlegi információk szerint mind a betegek, mind pedig a hatósági házi karanténban lévő megfigyeltek jól vannak, állapotuk megengedi az otthonukban történő elkülönítést, ennek feltételei biztosítottak, továbbá vállalták, hogy megtartják a járványügyi rendelkezéseket.

Kévés Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is fontos, az óvintézkedések betartása, egyebek között a legalább másfél méteres távolság megtartása, a szájmaszk és a kesztyű használata.

– Nincs vége a járványnak, és ha nem vigyázunk kellőképpen, nagy a valószínűsége, hogy érkezhet egy második járványügyi hullám – nyomatékosította az alpolgármester, hozzátéve: a koronavírussal fertőzött betegeknek jobbulást és gyors felépülést kíván.

Kiemelt tartalmak