Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Ukrán vendégmunkások megfigyelés alatt Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 07. 10. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 19. 18:02

A Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatalának Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint a napokban 89 ukrán állampolgár érkezett Gyöngyösre.

A vendégmunkásként foglalkoztatottak egészségügyi állapota nem utal arra, hogy koronavírus-fertőzöttek lennének, ám a járványi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 291/2020-as (VI. 17.) kormányrendelet előírásainak megfelelően 14 napig kötelező járványügyi megfigyelés alá kerültek hat gyöngyösi szálláson – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Kárpáti István alpolgármester.

Az ukránok ellátásáról az a munkaerő-közvetítő iroda gondoskodik, amely összekapcsolta a munkavállalókat munkaadójukkal. A cég, amely majd foglalkoztatja a vendégmunkásokat, nem gyöngyösi.

A két hétig tartó kötelező házi karantén idején folyamatosan ellenőrzik a vendégmunkások egészségügyi állapotát, a rendőrség pedig kontrollálja, hogy betartják-e a járványügyi szabályokat, tekintettel arra, hogy a megfigyeltek két hétig nem hagyhatják el a szálláshelyüket.

– Éppen ezért fontos kiemelni, hogy ha a napokban valaki idegennyelvű állampolgárral találkozik a városban, egyik sem lehet a 89 ukrán vendégmunkás valamelyike. A vendégmunkások mellett, tekintettel a nyári szezonra, sok turista is megfordul Gyöngyösön és a Mátrában – hangsúlyozta Kárpáti István alpolgármester, hozzátéve: az újabb, akár külföldről érkező munkaerő-felvétel mindenképpen arra utal, hogy a térségben lévő cégek, vállalatok bíznak a gazdaság fellendülésében.

A hivatalos tájékoztatás szerint Gyöngyösön jelenleg két koronavírussal fertőzöttet és 94 járványügyi megfigyelés alatt álló személyt tartanak nyilván. Az utóbbiak közül öten magyar állampolgárok.

Kiemelt tartalmak