Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Kinyitnak az ovik, kevesebb járattal indul a tömegközlekedés

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 05. 22. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 19. 18:02

Május 25-től, hétfőtől kinyitnak a gyöngyösi bölcsődék és óvodák, a tömegközlekedés csak részlegesen indul újra június elsején.

A szülők jelzései alapján hétfőtől 530 óvodás és 125 bölcsődés veszi igénybe újra az intézmények szolgáltatását – mondta el pénteki sajtótájékoztatójáj Hiesz György polgármester. Mint hozzátette: az óvodákban és a bölcsődékben továbbra is különös gondot fordítanak a higiénés szabályok betartására.

Bejelentette azt is: a gyöngyösi piacokon 11 és 12 óra között továbbra is csak a 65 éven felüliek vásárolhatnak. Azonban az ezt megelőző és az ezt követő órákban is bárki saját belátása szerint látogathatja a piacot, ahol maszkot viselni továbbra is kötelező mindenkinek.

A tömegközlekedés kapcsán közölte: két hónapja a járványveszély miatt megszüntetett szolgáltatást most anyagi okokból kell újragondolni. A járvány miatt 600 millió forintos kieséssel számol a város, a helyijáratos közlekedés biztosítása pedig évente 80-100 millió forintba kerül az önkormányzatnak. Mint mondta, csupán a lakosság mintegy tíz százaléka használja a szolgáltatást, így olcsóbb, a városi büdzséhez igazodó megoldást kell keresni. Arra is emlékeztetett: a tömegközlekedés biztosítása nem kötelező önkormányzati feladat.

Június 1-jétől a reggeli és a koradélutáni órákban már csak három járatpár közlekedik, melyek a város legtávolabbi pontjait kötik össze. A 2-es és a 3-as számú helyijárat észak-déli irányban, a Tesco áruházat és a Felsővárost, míg az 1-es számú autóbusz a Dombot köti össze a belvárossal. Emellett tervezik egy, a belvárost az ipari parkkal összekötő járat elindítását is, a dolgozók munkarendjéhez igazodva.

A nyári szünetet követően elindulnak majd az iskolai járatok is.

A polgármester bejelentette azt is: mivel okafogyottá vált a beszerzés, az önkormányzat visszamondja a koronavírus kimutatására is alkalmas tesztelőgép megrendelését.

A sajtótájékoztatóról szóló teljes tudósítás a gyongyos.hu oldalon olvasható.

Kiemelt tartalmak