Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Jusson hely Jézusnak a szívünkben

2022. 12. 18. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 12. 29. 14:36

Kenyeressy Károly református lelkész és Kévés Tamás alpolgármester gyújtotta meg a negyedik, utolsó gyertyát a város adventi koszorúján.

Jézus megalázottként született, és bár később tudatában volt felségének, mégis lehajolt az emberekhez – emlékeztetett ünnepi áldásában a negyedik gyertya meggyújtása előtt Kenyeressy Károly. A református lelkész az evangéliumi elbeszéléseket felidézve arról beszélt: a szent családnak még a szálláson sem jutott hely, Isten mégis Józsefet és Máriát választotta, ami azt jelenti, hogy megbecsüli az egyszerű földi dolgokat, oda hajol le, ahol alázattal elismerik ők.

A Gyöngyösi TV közvetítése a gyertyagyújtásról.

„Karácsonykor előttünk van az egész életünk, átgondoljuk és értékeljük azt” – mondta a lekész, aki arra kérte az ünneplőket, gondolják át, hogy boldogok -e, és amikor elmennek egymás mellett, talán még egymás ellen is fordulnak, jusson eszükbe Jézus, aki mindig magához fogad bennünket. Kenyeressy Károly úgy fogalmazott: Jézus nem egy messzi jászolban van, hanem itt áll mellettünk, jusson hát neki hely a szívünkben.

Nézze meg képgalériánkat!

A negyedik adventi gyertyát Kenyeressy Károly és Kévés Tamás alpolgármester gyújtotta meg a város adventi koszorúján, miközben a gyöngyösi advent színpadán a gyöngyösi származású Koczka Tamás operaénekes műsorát élvezhették az ünneplők.

Kiemelt tartalmak