Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Ingyenes parkolás, nyitva tartó mozi és jégpálya

2022. 12. 23. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 01. 03. 12:01

Mozizni és korcsolyázni az ünnepek alatt is tudunk Gyöngyösön, a könyvtár és a művelődési központ azonban zárva tart az év utolsó napjaiban. Az év végén most is díjtalan a parkolás a városban.

Nem kell fizetni a parkolásért a gyöngyösi fizetőparkolókban december 23-a és január 1-je között. Az új évben először január 2-án kell pénzt dobni az automatákban. Az ünnepek alatt számos önkormányzati cégek által nyújtott szolgáltatás lesz elérhető, azonban több intézmény is bezárt az év utolsó napjaiban, ezeket gyűjtöttük össze.

Kirándulni, mozizni, korcsolyázni elindulhatunk

Sástó az ünnepek alatt is minden szolgáltatásával várja a látogatókat. A Mátra vadregényes hegyvidéke közkedvelt úti célja azoknak, akik szenvedéllyel keresik a szépet. Aki már megmászta a Kékes csúcsát és a Galya-tetőt is kipipálta a bakancslistájáról, annak mindenképp érdemes Sástó felé vennie az irányt, ahol páratlan lehetőség nyílik a pihenésre és a gyönyörködésre.

Egyéb kikapcsolódási lehetőségek is várnak ránk az ünnepek alatt, a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand területén működő gyöngyösi jégpálya a következő nyitvatartási rend szerint várja a korcsolyázni vágyókat.

  • december 24. 10 – 14 óra
  • december 25. 16 – 20 óra
  • december 26-29. 10 – 20 óra
  • december 30. 10 – 21 óra
  • december 31. 10 – 16 óra
  • január 1. 13:30 – 20 óra

A strand úszómedencéiben ugyanakkor a szokásos év végi karbantartási munkák zajlanak, ezért azok átmenetileg nem látogathatók.

A Cinema Bridge mozi az ünnepek alatt rövidebb nyitvatartással, de az ünnepek alatt is várja a filmek szerelmeseit egyebek mellett az Avatar folytatásával és a Csizmás, a kandúrral.

Több intézmény is zárva tart az év végén

Az önkormányzat energiatakarékossági intézkedéseinek részeként teljes körűen leáll a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal december 19-e és január 6-a között. Ez idő alatt csak a halaszthatatlan anyakönyvi ügyek intézésére nyílik lehetőség. A részletekről itt olvashat.

A Mátra Művelődési Központ 2022. december 21-e és 2023. január 31-e között zárva tart. A Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. munkatársai januárban személyesen szerdánként 8-14 között, a köztes időben a titkarsag@gyongyok.com e-mail címen és a 70/866 9574-es telefonszámon érhetők el.

A Vachott Sándor Városi Könyvtár is bezárt, december 22. és január 31. között nem tart nyitva. Korlátozott formában januárban lehetőség lesz kölcsönzésre, további információkat a könyvtár honlapján és Facebook-oldalán osztanak majd meg ezzel kapcsolatban.

A Városgondozási Zrt. 2022. december 22-től 2023. január 2-ig zárva tart. A Madách u. 16. sz. alatti ügyfél szolgálati iroda azonban az ünnepek között is a megszokott nyitvatartási időben várja az ügyfeleit, kivéve december 26-án.

Az ünnepi időszakban a hulladékszállítási napokban (kommunális, szelektív) nem lesz változás, a szolgáltató NHSZ Mátra Nonprofit Kft. arra kéri a lakosságot, hogy a szállítási napokon reggel 7 óráig helyezzék ki az edényeket, és legyenek nyitva a hulladéktárolók.

Kiemelt tartalmak