Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Jótékonyság a nehéz időkben is

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 11. 19. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 11. 20. 17:41

Gyöngyös Város Óvodáinak többségében hagyomány, hogy az őszi-téli időszakban jótékonysági bált rendeznek. A koronavírus járvány természetesen erre a nemes kezdeményezésre is rányomta a bélyegét, hiszen a tavalyi évben nem tudtak rendezvényeket tartani az intézmények.  Habár a pandémia továbbra is jelen van, októberben két óvoda is tudott plusz bevételre szert tenni egy-egy jótékonysági esemény során.

Az Epreskert úti Tagóvodában már több, mint 10 éve rendeznek az intézmény TIPP-TOPP Alapítványával közösen jótékonysági bálokat. Mint minden évben az óvodások megsegítése a cél, ez az idén sem volt másképp. Ebben az évben az egészséges életmód feltételeinek támogatása, az óvoda belső környezetének és eszköztárának fejlesztése volt a prioritás. Szántó Edit, az intézmény vezetője elmondta, hogy ugyan a korábbi évekkel ellentétben idén kevesebben vettek részt a bálon, de nagyobb adományok is érkeztek, így összességében 460.000 Ft-ot sikerült összegyűjteni, amelyből egy többfunkciós mozgásfejlesztő eszközt, úgynevezett “Mozgáskotta” alapkészletét vásárolják meg, illetve új gyermek öltözőszekrények kerülnek beszerzésre. A Tagóvoda vezető kiemelte, hogy a bálon befolyt pénzösszegen kívül külön adományként, Kévés Tamás alpolgármester és Faragó Tamás önkormányzati képviselő támogatásával egy multifunkciós tintasugaras színes nyomtatót tudtak vásárolni.

Hasonlóan sikeres volt az idei jótékonysági bál a Fecske úti Tagóvodában is, ahol szintén immár egy évtizede rendezik meg a karitatív eseményt. A korábbi évek báljaiból befolyt összegekből a legkisebbek kirándultak, játszóházat látogattak, de az óvoda udvarán lévő fészekhinta is ilyen bevételből került megvásárlásra.

Havellant Melinda tagóvoda-vezető elmondta, hogy a támogatójegyeknek és a tombola-felajánlásoknak köszönhetően az októberi eseményen közel 600 000 forintot sikerült gyűjteniük. Terveik szerint ezt az összeget a tönkrement udvari rönkbútoraik pótlására, illetve a gyermekek csoportban ünnepelt karácsonyára fordítják.

Kiemelt tartalmak