Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Az együttműködés útjára lép a Berze és a Bendiák Dojo

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 11. 19. Hírek

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött Gyöngyös neves középiskolája a Berze Nagy János Gimnázium és egyik legrégebbi harcművészeti egyesülete a Bendiák Kyokushinkai Közhasznú Karate Sportclub.  A megállapodás szerint a gimnázium tanulói számára foglalkozásokat szerveznek a dojoban, ahol kipróbálhatják magukat a karatéban, megismerkedhetnek ezen sportág különleges jellemzőivel. A komolyabban érdeklődők számára pedig adott lesz a kezdő csoportba való beiratkozás lehetősége is. Az együttműködés mindkét fél számára igen előnyös, hisz a diákok új mozgásformát és sportolási lehetőséget ismernek meg, az egyesületnek pedig lehetősége nyílik új tagok toborzására és tevékenységük szélesebb körű népszerűsítésére. Az összefogás első lépése a karatésok bemutatkozása lesz a tanulók számára, a Berze november 19-i projektnapján.

Ugyan az együttműködés részletei még kidolgozás alatt vannak, nem kizárt, hogy a jövőben a gyerekek órai keretek között is űzhetik a karate sportot a Berze Nagy János Gimnázium.

A Bendiák Kyokushinkai Közhasznú Karate Sportclub kiválóságát és alkalmasságát mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a dojo vezetője Bendiák István az „Év Sportszakembere” kitüntető címben részesült az idei évben. A Shihan 38 éve foglalkozik karatéval, 1992 óta vezeti a Kyokushinkai Közhasznú Karate Sportclubot. 2019-ben, Japánban nagymesteri címet szerzett, három évtized alatt 14 mestertanítványt nevelt, tanítványai kb. 150 érmet szereztek országos és nemzetközi versenyeken.

Kiemelt tartalmak