Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Jelentős fejlesztések a 8-as körzetben

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 10. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 11. 10:48

Egyebek mellett út- és járdafelújítás, parkolóépítés és szemétgyűjtő edények kihelyezése is szerepel az idei tervek között.

A megszorítások és szűkös költségvetési év ellenére számos olyan beruházás valósul meg Gyöngyösön, amely az itt élő állampolgárok biztonság- és komfortérzetét növeli. A 2021-es büdzsé mintegy 100 millió forint értékben tartalmaz fejlesztési forrást, amelyből a város minden részén valósulnak meg beruházások. A nyolcas választókörzetben 17 millió forint értékű fejlesztés valósul meg idén. Dr. Szén Gabriella, a körzet képviselője elmondta: többek között szemétgyűjtő edényeket helyeznek ki a Bajcsy Zsilinszky utcában és az Angyal utcában. A Szövetkezet utcában már tavalyelőtt elindultak a felújítások, itt akadálymentesített lépcsősorok épülnek egy hároméves projekt keretében, ezek a munkálatok idén zárulnak. Az Angyal utcában elkezdik az útjavítási munkákat, a járdafelújításban pedig az ott működő vállalkozások is részt vesznek majd. A Pesti út 21-29 közötti területen hét új gyeprácsos parkoló épül, és további hat parkoló épülhet ezen a területen a jövő évben.

A fejlesztések révén szintén a Pesti úton, az 1-9. számhoz tartozó lakótömb előtt úgynevezett ívkorrekciót hajtanak végre, annak érdekében, hogy a nagyobb járművek, mint például a szemétszállító, tűzoltóautó, mentőautó könnyebben és biztonságosabban tudjon közlekedni. Ez az engedélyeztetési eljárás és a kivitelező kiválasztása után, akár már nyár végére megvalósulhat.

Természetesen a munka megkezdése előtt a kivitelező értesíti majd a lakosságot arról, hogy mikortól nem lehet behajtani a területre. A munkálatok ideje alatt a parkolást a háztömb túloldalára szóló ideiglenes engedéllyel tervezik megoldani.

Kiemelt tartalmak