ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

A NAV-hoz került a gépjárműadó

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 09. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 11. 10:45


A napokban minden gépjármű-tulajdonos megkapta vagy megkapja a határozatot az idén fizetendő adójáról.

A korábbi évektől eltérően már nem a helyileg illetékes önkormányzat küldi a tájékoztatást, hanem a Magyar Posta kézbesíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megbízásából. Ez a gépjármű-tulajdonosokat nem érinti, plusz teendőjük nincs. Az adó első részletét április 15-éig, a második részletét szeptember 15-éig kell befizetni.

A befizetéskor az átutalási bizonylat közlemény rovatába először az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni, majd a jármű rendszámát. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni. A gépjárműadót banki átutalással is lehet fizetni a levélhez mellékelt csekken vagy az elektronikus fizetéseket és elszámolásokat biztosító alrendszeren, de akár az ügyfélszolgálatokon is bankkártyával. Ha valaki elveszíti a csekket, akkor újat a NAV ügyfélszolgálatán kérhet.

A gépjárműadó befizetésével érdemes várni a határozat átvételéig, mivel abban szerepelnek a pontos információk.

Az idei évben a kormány teljes egészében elvonta a gépjármű adót az önkormányzatoktól, Gyöngyös esetében ez mintegy 100 millió forintos bevételkiesést jelent az idei évben.

Kiemelt tartalmak