Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Térítésmentesen visszaváltja a bérletek a Volán

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 10. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 24. 19:08

A járványhelyzetre való tekintettek a kormány több szigorító intézkedésről is döntött, melynek értelmében 2021. március 8-ától az óvodák és az általános iskolák április 7-ig bezárnak, március 22-ig pedig az üzletek zárva tartanak, a szolgáltatások szünetelnek.

A védelmi intézkedésekkel összefüggésben az Innovációs és Technológiai Minisztérium a helyközi (országos, regionális és elővárosi) személyszállítási közszolgáltatások vonatkozásában egységes bérlet visszaváltási gyakorlat alkalmazását rendelte el. Így a teljes árú és kedvezményes bérletek visszaváltásakor az utazási igazolvány árát kezelési költség levonása nélkül kell visszafizetnie a szolgáltatónak, az alábbi feltételekkel.

Félhavi bérletek esetében

Március első félhavi bérletek árának 100%-a visszatérítésre kerül, amennyiben az utas e-mailen vagy a pénztárban – a fenti okokra hivatkozva – jelzi visszaváltási igényét március 10-én 24:00 óráig. Az ezen határidő után jelzett visszaváltási igények elutasításra kerülnek.

Március második félhavi bérletek az Üzletszabályzat szerint kerülnek visszaváltásra.

Havi bérletek esetében

Március havi bérletek árának 100%-a visszatérítésre kerül, amennyiben az utas e-mailen vagy a pénztárban – a fenti okokra hivatkozva – jelzi visszaváltási igényét március 10-én 24:00 óráig. Az ezen határidő után jelzett visszaváltási igények elutasításra kerülnek.

30 napos bérletek esetében

A 2021. március 1-je és március 8-a közötti érvényességgel kezdődő, illetve a 2021. március 8-át megelőzően vásárolt, és 2021. március 8-a utáni érvényességgel kezdődő 30 napos bérletek árának 100%-a visszatérítésre kerül, amennyiben az utas e-mailen vagy a pénztárban jelzi visszaváltási igényét március 10-én 24:00 óráig,

A 2021. március 1-je előtt kezdődő érvényességű és a benyújtás idejében még legalább 15 napig érvényes 30 napos bérlet árának 50%-a visszatérítésre kerül, amennyiben az utas e-mailen vagy a pénztárban jelzi visszaváltási igényét.

A Volánbusz Zrt. a helyközi közlekedésben a Minisztérium által előírt bérletvisszaváltást a városok helyi közlekedésében is azonos feltételekkel alkalmazni javasolja.

Visszaváltani a személyesen vásárolt menet- és bérletjegyek esetében az itt letölthető nyilatkozat segítségével lehet

Az online megváltott, de ki nem nyomtatott bérletek visszaváltását erre a linkre kattintva lehet kezdeményezni a Vásárolt Bérletek Jegyzéke megküldésével.

A mobilon vásárolt bérletet az érvényesség kezdete előtt az alkalmazásban lehet visszaváltani. Érvényességi időn belül a visszaváltási igényt az internetes@volanbusz.hu elérhetőségen lehet.

Kiemelt tartalmak