ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Japán cseresznyefa emlékeztet a könyvtár évtizedeire

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 29. Hírek | Kultúra

Sok mindent szimbolizál a Vachott Sándor Városi Könyvtár (VSVK) fájaként pénteken, a Fő tér 10. szám alatt lévő udvarban elültetett japán cseresznyefa. Jelképezi egyebek között a bibliotéka fennállása óta eltelt 70 évet, emlékeztet a könyvtár azon törekvésére, mellyel szeretnék elnyerni a minősített könyvtári és a zöldkönyvtár címet is.

A faültetésen Farkas István, a VSVK igazgatója emlékeztetett arra, hogy az intézmény tavaly éppen akkor ünnepelte volna hetvenéves évfordulóját, amikor a járvány miatt meg kellett szüntetni a közösségi rendezvényeket. A jeles alaklom azonban nem maradt emlék nélkül. A könyvár elmúlt évtizedeit egy könyvben és egy kiállítással foglalták össze. Most pedig már egy emlékfa is utal a jubileumra.

– Sokkal többet jelent ennek a fának az elültetése, mint azt gondolnánk. Az elmúlt egy év talán elég volt arra, hogy a céljainkat átértékeljük, hogy lassítsunk és jobban figyeljünk a környezetünkre. Optimista vagyok, és hiszek abban, hogy tudatos gondolkodással felépíthetünk egy másik világot, nem csak magunknak, hanem gyermekeinknek és unokáinknak is – hangsúlyozta Hiesz György polgármester, aki Farkas Istvánnal közösen elültette a könyvtár fáját.

A díszfát felajánló egri Életfa Környezetvédő Szövetség és a gyöngyösi Élhető Mátráért Környezettudatos Egyesület képviselői elmondták, bíznak benne, hogy a költőket már oly sokszor megihlető japán cseresznyefa árnyékában minél több könyvtárlátogató megpihen majd egy könyvvel a kezében.

Kiemelt tartalmak