Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Idén is operagálával ünnepeljük a zene világnapját

2022. 09. 06. Hírek | Kultúra Utolsó módosítás: 2022. 09. 12. 13:27

Október elsején ismét megrendezik a már hagyományos Operagálát a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban. Az estre a belépés ingyenes, jegyeket szeptember 19-étől lehet igényelni.

Gyöngyösön hagyománya van a zene világnapja alkalmából rendezett Operagálának, amelynek keretében Miller Lajos Kossuth-díjas operaénekes, a Gyöngyös Városi Önkormányzat, Gyöngyös Város Barátainak Köre, valamint a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. közös rendezésében hazánk világ- és európai hírű operaénekesei, Gyöngyösről elszármazott művészek örvendeztetik meg a közönséget egy nagyszerű előadással.

Az estet 2022. október elsején rendezik a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban Kertesi Ingrid, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Liszt Ferenc-díjas kiváló és érdemes művész, Bakonyi Anikó, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Szilágyi Szilvia operaénekes, Klein Ottokár operaénekes, Domoszlai Sándor magánénekes, valamint Koczka Tamás operaénekes fellépésével. A gálán a hagyományoknak megfelelően az Egri Szimfonikus Zenekar kíséri a művészeket Szabó Sipos Máté karmester vezetésével. Az Operagála művészeti vezetője Romhányi Anikó Liszt Ferenc-díjas operaénekes és Miller Lajos Kossuth-díjas operaénekes, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

A rendezvényre a belépés ingyenes, jegyeket 2022. szeptember 19-étől lehet igényelni a Mátra Művelődési Központ információs pultjánál.

A rendezvény művészeti értéke páratlan, és ezt az értéket most egy fontos ügy szolgálatába szeretnénk állítani. Az Operagála helyszínén a vendégeknek lehetőségük lesz adományokkal segíteni a Gyöngyös kulturális életében meghatározó szerepet betöltő civil egyesület, Gyöngyös Város Barátainak Köre munkáját. Az egyesület az adományból a jövő évi, harmincadik évforduló alkalmából egy almanach kiadását tervezi.

Kiemelt tartalmak