Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Hétvégére már színes rendezvénnyel készül a Mátra Múzeum

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 06. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 05. 09. 13:54

Megnyitotta a kapuit a védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatók előtt a Mátra Múzeum.

Az első nap látógatói között voltak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tájépítészeti hallgatói és természetesen családok is. A tanulók azzal a céllal érkeztek az intézménybe, hogy megnézzék a kertet, mivel történeti kertekről készítenek összeírást, az Orczy-kastély pedig ilyen történeti helyszín.

A kormányzati intézkedésekkel összhangban belépni csak védettségi igazolvánnyal lehet. Már jegyváltáskor, a pénztárnál minden 18 év felettinek be kell mutatnia védettségi igazolványát és személyigazolványát, a pénztárban pedig egyszerre csak egy ember tartózkodhat. Majd a védettségi kártyát a múzeumba lépéskor is fel kell mutatni a belépőjeggyel együtt.

Báryné Dr.Gál Edit, a Magyar Természettudományi Múzeum Mátra Múzeumának igazgatója a Gyöngyösi TV-nek elmondta, a belső kiállítóterekben maszkot kell viselni, a kertben nem kötelező azt használni, amíg a megfelelő távolságtartás lehetséges.

Már a felújított játszóteret is használhatják a látogatók, hétvégére pedig egy rendezvényt is szervez a múzeum vezetése. Május 9-én, a madarak és fák napja alkalmából színes programokkal, ügyességi játékokkal, fejtörőkkel várják a látogatókat, kicsiket, nagyokat egyaránt a múzeum kertjében.

Kiemelt tartalmak