Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Adatigényléssel fordult az önkormányzat a koronavírus-járvány alakulásával kapcsolatban a szakhatósághoz

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 05. 07. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 05. 12. 18:56

A legfrissebb adatok szerint koronavírus-fertőzés következtében Gyöngyös lakosságának megfelelő ember vesztette életét Magyarországon. A láthatatlan ellenséggel szemben a leghatékonyabban úgy lehet védekezni, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mivel állunk szemben. November óta azonban csak sejteni lehet a Covid adatokat, miután a Nemzeti Népegészségügyi Központ azóta nem küldi a vonatkozó statisztikai adatokat a gyöngyösi önkormányzat felé. A városvezetés ennek ellenére, látva az országos helyzetet, mindig igyekezett a lehető legjobb döntést meghozni az állampolgárok védelme érdekében.

A közelmúltban kiderült, hogy ezek az adatok, mivel nem veszélyeztetnek semmilyen eljárást, nyilvános adatnak minősülnek, így kérésre a Heves Megyei Kormányhivatalnak rendelkezésre kell bocsátani.
Így Gyöngyös Város Önkormányzata a Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály vezetőjéhez fordult, hogy Gyöngyös vonatkozásában az alábbi adatokról tájékoztatást kérjen:

  • 2020. márciustól az összes fertőzött száma,
  • jelenlegi aktív fertőzöttek száma,
  • 2020. márciusától a gyógyultak száma,
  • 2020. márciusától az elhunytak száma,
  • 2020. márciusától havi bontásban a hatósági karanténban lévők száma.

Továbbá kérjük a szakhatóságot, hogy a jövőben is tájékoztassa az önkormányzatot az aktuális adatokról, hogy hatékonyan tudjunk védekezni a koronavírus ellen. Ez mindannyiunk érdeke.
Természetesen amint a kért adatok megérkeznek, tájékoztatjuk a lakosságot.

Kiemelt tartalmak