ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Helyreállítják az eső miatt megroggyant támfalat

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 07. 02. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 07. 16. 06:26

Megkezdték a farkasmályi pincesor leomlott támfalának helyreállítását. A balesetveszélyessé vált falat újjáépítik, valamint megoldják a csapadékvíz elvezetését is, megakadályozva ezzel az újabb omlásveszélyt. A munka befejezését augusztus végére tervezik.

A szakemberek szerint pincesoron lévő támfal az elmúlt évtizedek esőzései miatt roggyant meg, majd két évvel ezelőtt leomlott, ezért a helyreállítást már nem lehetett tovább halasztani.

A 11,5 millió forintos beruházást a terület tulajdonosaként Gyöngyös önkormányzata finanszírozza. A kivitelező a Közösút Kft. – mondta Molnár József, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság beruházási főelőadója.

A kivitelezést végző Közösút Építő Kft. ügyvezetője, Sütő Elek Sándor elmondta: a leomlott falrész visszaépítése után a mintegy 60 méter hosszú pincerész támfalát teljes hosszában megerősítik. A megmaradó, épségben lévő támfalakat vasbetonnal megerősítik, majd födémmel fedik be, biztosítva ezzel, hogy a víz az árokba jusson, és megakadályozva, hogy a fal ismét elmozduljon. Ezt követően olyan növényzetet telepítenek, ami megköti a talaj felső rétegét, és a vízelvezetést is biztosítja.

Kiemelt tartalmak