ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Az elmúlt több mint egy évben sokat tanultunk egymásról

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 07. 01. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 07. 16. 06:26

A Bugát Pál Kórház szemészeti szakrendelésének dolgozói, valamint Előházi Éva iskolavédőnő kapta meg idén a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetést a Semmelweis-nap alkalmából rendezett városi ünnepségen.

Nem csak az első vonalban dolgozók, hanem minden egészségügyi dolgozó megtett és megtesz mindent azért, hogy ez a „koronás világ” egyszer visszazökkenhessen a rendes kerékvágásba – mondta a Gyöngyös önkormányzata által szervezett Semmelweis-napi ünnepségen köszöntő beszédében dr. Elek Ilona. A Bugát Pál Kórház főorvosa hozzátette:
– Eltelt több mint egy év, és én még mindig nem tudom, szegényebbek lettünk-e a körülmények által a ránk kényszerített izoláció következtében, vagy gazdagabbak. Mindenesetre sokat tanultunk egymásról – és saját magunkról. Nagyon várom, milyen lesz a „post-covid” világ.
A szemész főorvos hangsúlyozta: a nemzetközi orvosi eskünek megfelelően továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a körülmények befolyásolása nélkül segítse a betegek gyógyulását.

A köszöntőt követően a díjazottak Hiesz György polgármestertől vették át a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetést.

Az idén az önkormányzat által alapított elismerésben részesültek a Bugát Pál Kórház szemészeti szakrendelésének dolgozói, Greskóné Kis Zsuzsanna, Szecskő Józsefné és Sőreginé Káli Katalin. Mindhármuknak ez a szakrendelés az első, és mindeddig egyetlen munkahelye, immár csaknem negyed százada.
A kitüntetettek dr. Elek Ilona mindennapi gyógyító munkáját segítik. A főorvosnak meggyőződése, hogy nem csak az alkotóművészek képesek együttműködő társakkal nagy eredményeket elérni.
A díjazott közösség nevében Szecskő Józsefné mondott köszönetet. Mint kiemelte: nem csak azért teszik örömmel minden nap a dolgukat, mert társadalmilag hasznos munkát végeznek, hanem azért is, mert örömüket lelik a munkájukban.

Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetésben részesült továbbá Előházi Éva iskolavédőnő, aki 1986 óta dolgozik Gyöngyösön. Az elmúlt években több középiskolában is dolgozott, jelenleg három iskolában mintegy ezer tanulóról gondoskodik. A gyöngyösi VII. számú iskolavédőnői körzet munkatársaként segíti a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium, a Ferences Rendi Autista Segítő Központ Általános Iskola, valamint a Gyöngyösi Arany János Általános Iskola védőnője, a Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatósághoz tartozó Közszolgáltatási Csoport diákjait.

Előházi Éva miután megköszönte az elismerést, elmondta, az egyik legszebb hivatás az övé, ami egyben jelent felelősséget és kihívást is. Úgy érzi, nem is kívánhatna többet, hiszen iskolavédőnőként megbecsülik és tisztelik.

Az anyák megmentőjéről elnevezett egészségügyi dolgozók ünnepén Hiesz György polgármester pohárköszöntő beszédében kiemelte: az elmúlt másfél év bebizonyította, valóban a bajban mutatkozik meg, ki az igazi társ, ki az igazi ember. Mint mondta, a bajban az egészségügy kiemelkedőt teljesített.
A polgármester megemlékezett azokról az egészégügyi dolgozókról, akik a covid áldozatául estek. Nekik, valamint minden élvonalban dolgozónak köszönetét fejezte ki az áldozatos munkáért.
Végezetül hozzátette: a létszámot tekintve az idei városi Semmelweis-nap családiasra sikerült, de bízik benne, hogy hamarosan a Bugát Pál Kórház kollektívájával együtt ünnepelhetnek majd ismét az egészségügyi dolgozók napján.

Kiemelt tartalmak