ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Hatékonyabb segítség az időseknek

2022. 05. 27. Hírek

Új, modern eszközzel bővülhet a gyöngyösi kistérségben működő jelzőrendszeres szolgálat – adta hírül a Gyöngyösi TV. A 2000-es évek közepétől működő szolgáltatás jelenleg csak az otthoni körülmények között bajba került idős emberen tud segíteni, a technikai fejlesztés révén azonban a segítségnyújtásra szinte bárhol lehetőség nyílik majd – mondta el a városi televíziónak Hiesz György, a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulásának elnöke.

Hiesz György hangsúlyozta, az új készülék akár rosszullét, betegség, eltévedés esetén egy GPS-es helymeghatározónak köszönhetően pontos helyadatokkal képes szolgálni a segítségnyújtóknak, így lehetőség nyílik arra, hogy egy beteg, demens embernél meghatározzák azt a területet, amelyen mozoghat. A készülék azonnal jelzi, ha azt elhagyná, így megelőzhetők az esetleges tragédiák.

A szolgáltatás díja, amennyiben bevezetésre kerül, nem lehet magasabb, mint a mindenkori öregségi nyugdíj 2 százaléka. A kistérségi társulás már elfogadta a javaslatot, ezt követően az érintett települések képviselő-testülete is jóvá kell, hogy hagyja a terveket.

Kiemelt tartalmak