Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Békefát ültettek Gyöngyösön

2022. 05. 27. Hírek

Békefát ültettek a Mátrafüredre vezető kerékpárút mellett. A fa Gyöngyös békevárossá válásának 25. évfordulójára emlékeztet.

A Sri Chinmoy Békevirágok program részeként a világ 153 országában több mint 1100 nevezetes helyet ajánlottak már a világbékének. Magyarországon nyolc békeszimbólum található, köztük Gyöngyös és Kékestető, amelyeket éppen 25 évvel ezelőtt, 1997. május 9-én avattak békevárossá, illetve békeheggyé.

Mint Kárpáti István alpolgármester emlékeztetett rá, hazánk abban az évben vált a NATO tagjává, amely a békét garantálja számunkra, most pedig, amikor a huszonötödik évfordulóra fát ültetettek, a szomszédos országban, Ukrajnában épp háború dúl.

– Minden akciónak, amely a béke fontosságára hívja fel a figyelmet, óriási jelentősége van. Ezzel a békefaültetéssel is azt üzenjük, hogy az agressziót meg kell állítani, a békét pedig helyre kell állítani a szomszédunkban – fogalmazott Kárpáti István, aki Oláh Endrével, a békefutók magyar csapatkapitányával, az Egységszív Alapítvány tagjával közösen ültette el a békefát Gyöngyös és Kékestető békeszimbólummá válásának 25. évfordulóján a mátrafüredi kerékpárút mellett, a gyöngyössolymosi elágazó közelében.

Kiemelt tartalmak