Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Hat európai város között jött létre kapcsolat Gyöngyös vezetésével

2023. 09. 15. Hírek Utolsó módosítás: 2024. 02. 01. 13:34

Mintegy másfél év alatt tíz rendezvény valósult meg a Gyöngyös gesztorságával lebonyolított Városok hálózata elnevezésű program keretében, amelyre még 2022-ben nyert el hat európai város mindösszesen 185 000 eurós európai uniós támogatást a CERV Programme kiíráson. A rendezvénysorozat zárórendezvényét a gyöngyösi városházán rendezték péntek délután.

Még 2022-ben nyert el a lebonyolító, önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft.-n keresztül európai uniós forrást a CERV Programme programon belül a gyöngyösi önkormányzat, amely hat európai város – Losonc, Lodygowice, Lendva, Kézdivásárhely és Melnik – bevonásával valósította meg a Városok hálózata névre keresztelt rendezvénysorozatot.

A program keretében az elmúlt mindegy másfél év alatt a hat városban összesen tíz rendezvényt tartottak, amely célja az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos tapasztalatok kicserélése, az együttműködés erősítése volt. Mint a zárórendezvényen elhangzott, a hat város képviselői között mára baráti kapcsolatok jöttek létre, amiből a jövőben is profitálhatnak majd a települések.

A programsorozat nyitórendezvényét a 2022-es Mátrai Bornapok ideje alatt tartották, a záró összejövetelre pedig a 2023-as Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál alatt került sor a gyöngyösi városháza dísztermében.

A zárórendezvényt követően a hat ország képviselői a sikeres együttműködés emlékére fát ültettek az ugyancsak európai uniós forrásból felújított Aktív Ház mellett.

Projekt megnevezése: WE4EU2022
Projekt száma: 101053930
Támogatás összege: 185 000 EURO
Támogató az Európai Unió

Kiemelt tartalmak