Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Fergeteges hangulatban teltek a szüreti napok

2023. 09. 18. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 09. 30. 08:24

Három nap, kilenc élő koncert, huszonegy borász és százhúsz különböző bor – ezek a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál legfontosabb számai, de ami mögöttük van, az számít igazán: egy felejthetetlen hétvégével búcsúztattuk a nyarat Gyöngyös Fő terén.

Több ezren buliztak az elmúlt hétvégén a gyöngyösi Fő téren, ahol három napon át zajlottak a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál programjai. Huszonegy borász százhúsz féle borát lehetett kóstolni, a színpadon pedig a három nap alatt összesen kilenc élő koncertet láthattunk, amelyek között mindenki megtalálhatta az ízlésének valót.

A nyitónap igazi világzenei forgatagot nyújtott, a népszerű slágereket népzenei motívumokkal és hip-hop elemekkel vegyítő, egyedi stílusú Zuboly koncertje után japán dobshow-t láthattunk a Taiko Hungarytől, majd a reggae hazai helytartói, a Ladánybene 27 tagjai vittek minket magukkal Jamaikába, hogy végül a Bohamian Betyars sodró lendületű világzenei punkjával váljon teljessé az utazás.

Nézze meg galériánkat!

A szombat a fiatal tehetségekről szólt, akik között helybéliekkel is találkozhattunk: a Nemereszti indította a színpadi programokat, de fellépett Paulina, majd napjaink egyik legnépszerűbb hazai rockzenekara, a Carson Coma töltötte meg zsúfolásig a gyöngyösi Fő teret.

Nézze meg galériánkat!

A vasárnap a legendáké volt, a Hungarian Rhapsody idézte meg a Queen emlékét, este pedig a Gyöngyös díszpolgárával, Debreczeni Ferenccel felálló Omega Testamentum hozta el a feledhetetlen Omega-slágereket a háromnapos fesztivál méltó zárásaként.

Természetesen a helyi csoportok előadásai sem hiányozhattak, a Vidróczki Néptáncegyüttes és a Tomory Gábor Néptánciskola mellett a Bellydance Artistiqe, a Black Jam!, Petró és a Fitt Kriszti is szórakoztatta a közönséget.

A vendégeket a gasztroudvar mellett kézműves vásár, a gyerekeket pedig vidámpark várta, sőt a kicsik vasárnap saját szigetet is kaptak a Hanisz Imre téren népi játszótérrel és gyermekelőadásokkal.

A fesztivál második napján rendezték a XXIV. Görgényi László főzőversenyt, amelyen tizenöt csapat készített jobbnál jobb pörkölteket és gulyásokat. Az eredményekről itt olvashat.

A fesztivál másik kísérőprogramja a Gyöngyös Városi Kispályás Labdarúgó Szövetség által hagyományteremtő szándékkal megrendezett I. Szüret kupa volt, amelyen 16, az ország számos pontjáról érkezett kispályás labdarúgócsapat mérte össze a tudását és az ügyességét.

A fesztivál három napja több ezren kóstolták a kiváló mátrai borokat, és szórakoztak a programokon, a remek hangulatú fesztivál méltó ünnepe volt a szüretnek, és kiváló zárása a nyári fesztiválszezonnak.

Kiemelt tartalmak