Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Gyöngyös a legnépszerűbb települések között

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2022. 01. 11. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 01. 28. 14:08

A Gyöngyösi Szüreti Fesztivál és a Mátrai Bornapok is a turisták által legkedveltebb programok között szerepeltek tavaly a programturizmus.hu felmérése alapján. A portál emellett azt is kiderítette, melyek voltak 2021-ben a legnépszerűbb események az országban.

A programturizmus portálon a tavalyi járvány sújtotta évben 25 millió feletti oldalmegtekintést regisztráltak a Google analytics kimutatása szerint. A legnépszerűbb ajánlatok listájában megnézték, hogy melyek azok a települések, amelyek eseménynaptárát a legtöbbször néztek meg portáljuk látogatói. Ennek alapján állt össze ez a TOP 100-as lista. A rangsor több mint egy ötödét balatoni települések adják, másik ötödét pedig a látogatók által kedvelt fürdőhelyek. A vidéki megyeszékhelyek közül egy kivételével mind szerepel a listában. A többi település jó helyezése sem meglepetés, hiszen híres tájakhoz, borvidékekhez, várakhoz, kastélyokhoz, nemzeti parkokhoz, hungarikumokhoz, műemlékekhez, múzeumokhoz, gasztronómiai élményekhez is kötődnek.

A TOP-lista élén a Balaton legkedveltebb városa, Siófok áll, ezt követi Győr, Balatonfüred és Keszthely. A dunántúli városok élvonalát Eger törte meg, majd Szeged, Debrecen, Székesfehérvár, Hajdúszoboszló és Pécs következett.

A turisták és az országot felfedezők által kedvelt városok rangsorában Gyöngyös a 45. helyet foglalja el, maga mögé utasítva egyebek között Szilvásváradot, Kőszeget, Berekfürdőt, Csopakot és Ópusztaszert.

A programturizmus portálon minden évben megnézik azt is, hogy melyek voltak azok a programok, amelyekre a legtöbben voltak kíváncsiak. A weboldalon elérhető 18 ezer feletti ajánlat közül bekerülni a TOP 100 program közé nagy népszerűséget jelez. A 100 legnépszerűbb programok sorában az 58. helyet foglalja el a Mátrai Bornapok Gyöngyös, míg a Gyöngyösi Szüreti Fesztivál a 78. helyen szerepel. A gyöngyösi programok olyan népszerű eseményeket előznek meg mint az Egri Bikavér Ünnep, a Gyulai Pálinkafesztivál, vagy a budapesti Mesterségek Ünnepe.

Kiemelt tartalmak