Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

A nemzetet ért tragédiára is emlékezni kell

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2022. 01. 12. Hírek

A mai nap főhajtás azon katonáink előtt, akik távol a hazától, magukra hagyatva, az ígért segítséget hiába várva harcoltak és haltak hősi halált a Voronyezs környékén fekvő mínusz 30-40 fokos!! jéghideg, havas tájakon- mondta beszédében dr. Végh Attila. Az önkormányzati képviselő fontosnak nevezte, hogy „megőrizzük az utókornak nemcsak történelmünk dicsőséges napjait, hanem a nemzetet ért tragédiákat is. Emlékeznünk kell nemcsak önmagáért a történelemért, hanem azért is, hogy még egyszer ne kelljen átélnünk effajta nemzet tragédiákat, ahol honfitársaink tömegei veszítik életüket ráadásul több száz kilométerre az országhatártól, értelmetlenül.”

Az eseményen felszólalt Balog Gyula plébános-kanonok is, aki Gandhit idézte, miként békét golyóval nem lehet teremteni, csak vérző szívekkel. Majd kiemelte ha szem előtt tarjuk Jézus szavait, hogy ő az út, az igazság, az élet, akkor mindig megőrizzük a békét. A megemlékezést követően Barta Márton István káplán tartott  szentmisét a Szent Bertalan-templomban. 

79 évvel a Doni katasztrófára emlékeztek Gyöngyösön a Szent Bertalan-templom előtt, ahol a résztvevők a katasztrófában elhunyt áldozatok emlékére mécsest gyújtottak és elhelyezték koszorúikat. A városban évek óta hagyomány, hogy a Mátra Honvéd Kaszinó és a Helyőrségi Nyugállományúak Klubja közös megemlékezést tart január 12-én.

Kiemelt tartalmak