ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Folytatódnak az útfelújítások

2022. 04. 20. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 05. 02. 08:58

A következő hónapokban is folytatódnak az állami belterületi utak felújítási munkái. Összegyűjtöttük, hogy az előzetes egyeztetések alapján mikor és hol kell forgalomkorlátozásra számítaniuk a közlekedőknek.

A belterületi utak felújítása a Damjanich János úton kezdődött, majd a jelenleg is lezárt Petőfi Sándor utcában folytatódott. A Szent Bertalan-templom és a Korcsolyás Tamás utca között a munkák előreláthatólag május 20-ig tartanak.

Ezzel párhuzamosan a Heves Megyei Vízmű Zrt. közműépítési munkái miatt május elejétől teljes szélességben lezárják a Vachott Sándor utcát az Eszperantó és a Deák Ferenc utca közötti szakaszon.

A vízműves munkák után az útfelújítás itt folytatódik, és a Vachott Sándor utcai híd teljes felújítására is sor kerül. A hídfelújítás miatt a Vachott Sándor utca várhatóan három hónapig lesz lezárva.

A Petőfi utcában a Korcsolyás utca utáni szakaszon a közigazgatási határig május végén kezdődnek a munkák, félpályás útlezárás mellett.

A Deák Ferenc utca végén – a Vachott Sándor utca felől – új körforgalom épül, az Észak-kálvária lakótelep kicsatlakozását pedig áthelyezik a belváros irányába a biztonságosabb kiközlekedés érdekében. A biztonságos közlekedéshez itt kikanyarodó sáv is épül. Ezek a munkák május végétől július végéig tartanak majd, félpályás útlezárás mellett.

A Szent Bertalan, Kossuth Lajos, Vasút utcák felújítása – a vasútállomásig – július közepén indul, és szeptember végéig tart a tervek szerint.

Az előzetes tervek szerint a 24-es főúttól egyirányú lesz a Kossuth Lajos és a Szent Bertalan utca a Szent Bertalan-templom irányába. Ugyancsak egyirányúsítják a Kossuth utcát a 24-es úttól az Egri út felé. Ennek oka, hogy a 24-es út felújítása is halad a Mátra irányából a város felé, így nagyobb forgalomra, torlódásokra számítanak a 24-es úton. Ebben az időben a Petőfi Sándor utcában már lehetséges lesz a közlekedés teljes útpályán.

A Vasút utcában a vasútállomásig szintén útfelújítás lesz, parkolók épülnek félpályás útzár mellett, a munkavégzés szeptember végéig tart a tervek szerint.

A kivitelező HE-DO Építő Zrt. a munkavégzés ütemeit egyezteti a Volánbusz Zrt.-vel, amely a szükséges menetrend-módosításokat elvégzi, és honlapján tájékoztatja az utazóközönséget. Ezzel együtt a nagyobb cégeket is értesíti a kivitelező, hogy a munkába járókat szállító járatok útvonalát és megállóit is időben módosítani lehessen.

A város honlapján folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot is a várható változásokról, korlátozásokról.

Kérjük a közlekedők, városlakók türelmét, hogy az év végére a megújult utakon közlekedhessünk.

Kiemelt tartalmak