Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Idén is meghirdeti alkotói pályázatát az Országos Tűzmegelőzési Bizottság

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2022. 04. 20. Hírek

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. Alkotásaikkal a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves tanulók jelentkezhetnek.

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság immár kilencedik alkalommal hirdette meg alkotói pályázatát óvodás és iskolás gyermekek számára.
Elsősorban olyan alkotásokat várnak, melyeken a pályázók a tűzmegelőzés és a tűzvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet.

Az óvodásoktól elsősorban egyénileg készített szabadkézi rajzokat, vagy csoportosan elkészített egyéb kézműves alkotásokat várnak, míg az iskolások szabadkézi rajzon túl egyéb, más kézműves alkotást is beküldhetnek, de írhatnak verset vagy mesét is, sőt, még saját számítógépes programmal is pályázhatnak. Őket három különböző korcsoportban fogják majd értékelni.

A pályaműveket április 30-ig lehet benyújtani, a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2022” címet elnyert csoport fődíja pedig egy valódi tűzoltó-bemutató lesz. Ez azt jelenti, hogy a győztesek iskolájába egy napra beköltöznek majd a tűzoltók, lesz füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás és tűzvédelmi oktatás is.

További részletek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oldalán.

Kiemelt tartalmak