Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Folyamatos atrocitások – az önkormányzat segítségét kérték

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 02. 15. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 02. 16. 18:06

Az önkormányzathoz fordultak a Menház és a Bihari János utca lakói a közbiztonság javítása érdekében. A pénteki lakossági fórumon részt vett Hiesz György polgármester, Kévés Tamás alpolgármester, a körzet képviselője és egy magas rangú rendőr, hogy első kézből hallják a problémákat.

A helyi lakók arról számoltak be, hogy mindennapossá váltak az atrocitások, gyakori a kábítószerezés, a lopás, éjjelente a hangoskodás, az utcán álló autókat megrongálják és a háziállatokat is mérgezik. Van, akit annyira megviselnek a történtek, hogy pszichiátriai kezelésre szorul. Elköltözni nem szeretnének az ott élők, ezért az önkormányzattól várnak segítséget. Elsősorban térfigyelő kamerákat szeretnének, szerintük ugyanis az hozhatna változást. Úgy látják, hiába hívják a rendőrséget, a környéken még nekik sincs tekintélyük.

Kévés Tamás az utcafórumon elmondta: sajnos a szűkös költségvetés miatt az idén nem biztos, hogy belefér az új kamerák kihelyezése, de bízik benne, hogy sikerül forrást biztosítani rá.

Szatmári László a lakók képviseletében a városi televíziónak elmondta: a nehéz gazdasági év ellenére azt szeretnék, ha az önkormányzat három kamerát telepítene az utcában, valamint, ha megerősödne a rendőri védelem, hogy az egyenruhások munkájának foganatja is legyen.

Gyöngyösön az utóbbi években, évről évre nő a kamerák száma, jelenleg mintegy száz kamera üzemel a városban. A térfigyelő kameráknak visszatartó ereje van, ugyanis ahová telepítve lettek, ott csökkent a bűncselekmények száma és sikeresebb a tettenérés is

Kiemelt tartalmak