Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Erdei lakópark és ipari park is épül

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 02. 16. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 02. 27. 14:40

A nagy befektetői érdeklődésre tekintettel már az év elején módosítani kell Gyöngyös új településrendezési tervét, amit tavaly októberben fogadott el a képviselő-testület, és 2020 év végén lépett életbe. A fejlesztő beruházások Gyöngyöst és a Mátra azon részét is érintik, melyek közigazgatási szempontból a városhoz tartoznak.

Közel 45 hektárnyi gyöngyöshalászi területtel bővült az az új gyöngyösi iparterület, melyet a Déli Külhatár út mellett alakítanak ki. Az alig egy hónapja Gyöngyöshöz került, még mezőgazdasági hasznosítású területre egyelőre nincs gyöngyösi építési szabályozás. Az önkormányzat már elkezdte a tervezőmunkát annak érdekében, hogy az ingatlant iparterületként lehessen hasznosítani.

A képviselő-testület előbb a volt mátrafüredi strand telkét, majd két másik szomszédos önkormányzati telket adott el tavaly egy ingatlanfejlesztő cégnek pályázat útján. A vállalkozó további magán földrészleteket vásárolt meg annak érdekében, hogy a fejlesztési területet növelje. A közel kéthektáros ingatlan kialakításához és egységes beépítéséhez, azonos telekalakítási és beépítési szabályozásra van szükség, amit a rendezési terv módosításával lehet elérni. Ennek megkezdéséről született döntés januárban. Így néhány hónap múlva rendelkezésre állnak majd a jogi feltételek egy színvonalas erdei lakópark kialakításához.

A mátraházi Hotel Ózon Residence alig tíz éve nyitotta meg kapuit, de már bővítik és felújítják. A fejlesztéshez úgy kell megnövelni a meglévő területet, hogy az építkezés ne menjen a buja erdei környezet rovására. Erre való a településfejlesztési és -rendezési terv, amely széles körű egyeztetéssel, vagyis a nyilvánosság teljes bevonásával biztosítja az ember és a természet összhangját. Ennek megkezdéséről is januárban született döntés.

A fejlesztő beruházásokhoz kapcsolódóan várhatóan még év első felében megtörténik a város rendezési tervének módosítása.

A 2020. december 1-jén hatályba lépett Gyöngyös településrendezési eszközeinek dokumentációja megtekinthető itt, továbbá nyomtatott formában a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Ügyfélszolgálatán (3200 Gyöngyös, Fő tér 13.).

Kiemelt tartalmak