ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Engedély nélkül működő szálláshelyekre bukkant az adóhatóság

2022. 05. 02. Hírek

A Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi és Költségvetési Igazgatóságának adócsoportja az idei év kiemelt feladatai között végzi a szálláshelyek idegenforgalmi adó szemléletű ellenőrzését. Az önkormányzati adóhatóság munkatársainak az elmúlt hetekben több olyan helyszín is a tudomásukra jutott, amelyek üzemeltetői vélhetően nem tesznek eleget jogszabályi kötelezettségüknek, és ebből következően a közeljövőben helyszíni ellenőrzésre számíthatnak. Ezzel összefüggésben szeretnénk felhívni a munkásszállások üzemeltetőinek figyelmét, hogy a szálláshely-szolgáltatás engedélyköteles tevékenység, és ritka kivételektől eltekintve idegenforgalmiadó-beszedési, bevallási és befizetési kötelezettséget is von maga után.

Kérjük, amennyiben munkásszállást üzemeltet, és tevékenységét nem jelentette be az önkormányzati hivatal felé, azt minél előbb pótolja! Az adófizetési kötelezettségről az idegenforgalmi adót érintő gyakori kérdésekről szóló a tájékoztatóban olvashat részletesen.

Amennyiben lakókörnyezetében munkásszállás működésére utaló jeleket tapasztal, kérem jelezze azt adóhatóságunk felé, ezzel is segítve munkánkat!

Együttműködésüket köszönjük!

Kiemelt tartalmak