ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Díjeső a gyöngyösieknek

2022. 04. 29. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 05. 09. 13:06

Számos kitüntetés talált gazdára pénteken Egerben, a Heves Megyei Közgyűlés ülését megelőzően, és több elismerést is gyöngyösiek vehettek át, a közgyűlés pedig a városi könyvtár családbarát fejlesztéseit ismerte el.

  • Az év Heves megyei sportolója díjat kapta Lévay Petra paratriatlonista. (Felterjesztő: Kárpáti István alpolgármester, Faragó Tamás és Dr. Végh Attila önkormányzati képviselők.)
  • Ugyancsak az év Heves megyei sportolójának választották Gyallai Soma biatlonistát, a Gyöngyösi Triatlon Klub sportolóját. (Felterjesztő: Faragó Tamás önkormányzati képviselő.)
  • Heves Megyei Klímabarát díjat kapott a Kékes Turista Egyesület. (Felterjesztő: Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.)

A Heves Megye Nagykövete címet Demecs Norbert túra- és idegenvezető, Király Józsefné paralimpikon, valamint Les Norbert fazekasmester érdemelte ki. A Heves Megyei Családokért díjat az Egri Főegyházmegyei Karitász Központ vette át, Telekessy István területfejlesztési díjat kapott az Axis Bentonit Kft., Klímabarát díjjal tüntették ki Visonta önkormányzatát, a Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági díjat a Kékes Kutató-Mentő Alapítványnak adták át.

Heves Megyei Családokért díj a gyöngyösi könyvtárnak

A kitüntetések átadását követően ülésezett a Heves Megyei Közgyűlés, amely egy újabb gyöngyösi intézmény kitüntetésről döntött: A Heves Megyei Családokért díjat a gyöngyösi képviselő-testület felterjesztésére a Vachott Sándor Városi Könyvtárnak ítélték oda a megyei képviselők.

Az elismerést olyanok kaphatják, akik döntéseik meghozatala, fejlesztéseik során figyelembe veszik és alkalmazzák a Heves megyei családok, családalapítás és gyermekvállalás előtt állók életét könnyítő, támogató szempontokat, illetve hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez.

Kiemelt tartalmak