Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Gyöngyös is csatlakozik a TE SZEDD akcióhoz

2022. 04. 29. Hírek

A tavalyi nagysikerű akció után ismét közösségi hulladékgyűjtési programot szervez a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft., amely az önkormányzat nevében csatlakozott a TE SZEDD – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz.
A 2021-es szemétszedési akcióban a gyöngyösiek aktív közreműködésének köszönhetően 40 helyszínen megközelítőleg 800 köbméter illegálisan elhelyezett hulladékot sikerült összegyűjteni.

Idén a Gyöngyös Városi Önkormányzat a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft.-n keresztül a „TeSzedd -Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció keretében szólítja meg a helyieket, intézményeket, baráti társaságokat és civil szervezeteket.

2022. május 7-én, szombaton 9 órától 12 óráig várnak mindenkit, aki részt kíván venni, mint környezetét szerető ember a város „takarításában”.

A találkozási pont Gyöngyös Fő tér 10., Gyöngyösi Várostérség fejlesztő Nonprofit Kft. irodája (a könyvtár kapualjából nyíló Hanák téren).

Ha előbb szeretné átvenni a kesztyűt, a zsákot és a jelenléti ívet, május 6-án, pénteken 8 és 12 óra között állnak rendelkezésére az irodában.

Fontos:

A TeSzedd! keretében nem szabad gyűjteni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Nem gyűjtünk zöldhulladékot sem! Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, például nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák.

Részletes információk kérhetők a kalina.timea@gyvt.hu email címen vagy a 70/53-26-926-os telefonszámon.

Tegyünk meg együtt mindent a környezetünkért, szedjük össze Gyöngyöst!

Kiemelt tartalmak