Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Lehullt a lepel: ők lesznek a Mátrai Bornapok sztárfellépői

2022. 05. 03. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 05. 10. 15:51

Mi a közös Fenyő Miklósban, a Bagossy Brothers Company-ban és a Blahalouisianában? Azon kívül, hogy mindannyian a legnépszerűbb hazai előadók közé tartoznak, valamennyien nagykoncertet adnak majd a május 20-a és 22-e között rendezendő Mátrai Bornapokon, a gyöngyösi nyári szezon legjelentősebb fesztiválján.

A „Mikor lesz?” után a „Ki lép fel?” a leggyakrabban feltett kérdés a Mátrai Bornapokkal kapcsolatban. Ma már mindkét kérdésre tudjuk a választ; a fesztivált május 20-a és 22-e között rendezik a Fő téren, a Gyöngyösi Fesztiválok Facebook-oldalon pedig egy izgalmas kitalálós játék keretében a fellépők névsoráról is lerántották a leplet a szervezők.

A fent említett hármassal azonban még csak a péntek, szombat és vasárnap esti nagykoncertek váltak ismertté, mellettük Kocsis Tibor, Singh Viki és Buch Tibor is színpadra lép majd, zenél a Pablo & The Escobars, a Felső Tízezer és Lugosi Dániel, és egy fiatal helyi lemezlovas, Soldier is szórakoztat majd bennünket.

Természetesen a helyi csoportok idén sem hiányoznak majd a színpadról, mások mellett a Vidróczki Néptáncegyüttes, a Tomory Gábor Néptánciskola, a Sound of Spirit Énekegyüttes és a BlackJam! is a fellépők között szerepel. A gyerekek szórakoztatásáról s a BumBum zenekar gondoskodik majd.

A rendezvény hétvégéjén a gyöngyösi önkormányzat vendégeként Losonc, Kézdivásárhely, Lendva, Melnik és Lodygowice delegációi érkeznek városunkba az Európai Unió által támogatott Europe for Citizens program keretében – a küldöttségeket vezető polgármestereket a színpadon köszöntik majd, és ugyancsak a színpadon hirdetik ki a városbor-választás és a borvidéki borverseny eredményeit.

A bornapokon idén is a legjobb mátrai pincészetek kínálják majd boraikat, lesz kézműves kirakodóvásár, vidámpark, gasztroudvar, és egyéb kiegészítő programok várják majd a résztvevőket. Minden adott tehát ahhoz, hogy egy sokáéig emlékezetes hétvégével indítsuk a nyarat Gyöngyösön, találkozzunk hát a Fő téren!

Kiemelt tartalmak