ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Átadták a forgalomnak a Vachott Sándor utcai hidat

2023. 10. 20. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 10. 27. 12:36

Pénteken délben átadták a forgalomnak a Nagy-patak Vachott Sándor utcai hídját. Az átkelő az állami utak felújításának keretében újult meg, azonban előre nem látható tartószerkezeti problémák miatt a munkálatai jelentősen csúsztak: a közlekedők tavaly május óta nem használhatták a hidat.

Másfél évvel ezelőtt, 2022 májusában zárták le a forgalom elől a Vachott Sándor utcát a Nagy-patak hídjával, és bár az állami kezelésben lévő utak felújításával együtt megújult Vachott Sándor utcát már tavaly átadták a forgalomnak, a híd lezárva maradt, azon ugyanis előre nem látható szerkezeti problémákat tártak fel a kivitelező HE-DO Zrt. szakemberei. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 2022 szeptemberében arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a híd tartószerkezetében olyan hibákat fedeztek fel, amelyeket előre nem lehetett látni, ezért a felújítást fel kellett függeszteni. A híd feltárt teherbírási problémáját csak jóval nagyobb munkával lehetett kijavítani, mint amit terveztek a szakemberek: gyakorlatilag új hidat kellett építeniük, amit tervezni és engedélyeztetni is szükséges volt.

A hídépítéssel mára végeztek a szakemberek, október 20-án a műszaki átadás-átvétel is megtörtént, így aznap délben átadták a forgalomnak a megújult hidat, amely az átépítés után hosszú időn át szolgálhatja majd a gyöngyösieket. A balesetmentes közlekedés érdekében az önkormányzat arra kéri az autósokat, hogy a KRESZ szabályainak betartása mellett közlekedjenek.

Ezzel az állami kezelésben lévő gyöngyösi belterületi utak felújítása lezárult: a nyugati elkerülőút építéséhez kapcsolódó munkálatok keretében a Damjanich János, a Vachott Sándor, a Petőfi Sándor, a Szent Bertalan, valamint a Kossuth Lajos és Vasút utca is új burkolatot kapott. A nyugati elkerülőút építése miatt jelenleg a 3-as számú főút gyöngyöshalászi elágazójában kell forgalomkorlátozásra számítani.

Kiemelt tartalmak