Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Elindult a Részvételi Költségvetés nyertes projektjeinek a kivitelezése

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 11. 17. Hírek

A 2019-es választási programnak megfelelően az Ellenzéki Összefogás 2021-ben bevezette a részvételi költségvetés intézményét Gyöngyösön, a vidéki Magyarországon úttörő szerepet vállalva. A tavasszal beérkező ötletekről maga a lakosság szavazott és a három legtöbb voksot szerző javaslat megvalósítását elkezdte az önkormányzat.

A 2021-es Részvételi Költségvetés három nyertes projektje a belvárosi akadálymentesítés, egy távolugrópálya létesítése és a Street Art, amely során gyöngyösi épületek külső falaira kerülhetnek fel képzőművészeti alkotások. Az akadálymentesítési javaslatot benyújtó lakossal, Klubert Szilviával történő egyeztetések, valamint a megfelelő jogi, technikai és műszaki előkészítés után ma elindult a belvárosi akadálymentesítés a Szent Bertalan és a Páter Kiss Szaléz utcák kereszteződésénél, de hamarosan hasonlóra kerül sor a Rákóczi Ferencz utcában, valamint a piac déli szélén is. Kárpáti István alpolgármester kiemelte, örül annak, hogy a lakók közül sokan szavaztak az akadálymentesítésre, hiszen mint fogalmazott az akadálymentes környezet az esélyegyenlőség egyik fontos eleme és ez minden önkormányzat célja kell, hogy legyen.

A tervek szerint még ebben a hónapban elindul a távolugró pálya kivitelezése is, amely Szabó Gábor javaslata volt. Ezidáig Gyöngyösön nem volt olyan távolugró pálya, amely alkalmas lett volna arra, hogy az amatőr sportolók mellett kiszolgálja a profi sportolók igényeit is. A távolugró pálya a Kömlei Károly Sporttelepen épül meg. A városvezető hozzátette, a harmadik projekt, a Street Art összetettebb, hiszen itt az adott társasházakkal és hatóságokkal is egyeztetni kell, de remélhetőleg idén megszületik a döntés, hogy mely épületre és milyen alkotás kerülhet.

Kárpáti István szerint, a Részvételi Költségvetés a projektek megvalósulása mellett azért is siker, mert így a lakosokat közvetlenül bevonták a folyamatba, ezzel is erősítve a helyi demokráciát.

Borítókép: Gyöngyösi TV

Kiemelt tartalmak