Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Negyedévszázados munkát ismertek el

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 11. 18. Hírek

A futsal területén végzett kiemelkedő munkájáért vehetett át elismerést Juhász Péter és Oczella László. Harmincöt éves a futsal Magyarországon, a két díjazott pedig huszonöt éve segíti munkájával a sportág hazai fejlődését.

Oczella László a Gyöngyösi TV-nek elmondta, arra a legbüszkébb, hogy ők rakták le a futsal bajnokság alapjait. Mint mondta, többek között ide Gyöngyösre is hoztak egy országos bajnokságot, az volt a 3. országos bajnokság. Itt voltak a legtöbben, 47 csapat versenyzett, köztük ismert játékosok, például Lisztes Krisztián. Utána szintén Gyöngyösön rendezték meg a Magyarország-Lengyelország válogatott meccset.

Juhász Péternek a sportág népszerűsítésében fontos szerepe volt a kezdetekkor. Sportújságíróként írt cikkeket a Nemzeti Sportba, később pedig a játék szeretetét a Mátra lábához is elhozták. Mint fogalmazott, egy nagy családként indult az 1996-2000-es évek elején, ma már pedig egy egészen profi játékká nőtte ki magát.

Az MLSZ a futsal sportág hazai megalakulásától eltelt 35 évet vette alapul, amikor 35 sportvezetőt jutalmazott az eltelt évtizedekben kifejtett tevékenységéért.

Kiemelt tartalmak