Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Egyre több a fertőzött, lemondták a városi rendezvényeket

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2020. 09. 04. Covid-19 | Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 19. 18:02

A megbetegedések és a legfrissebb adatok azt bizonyítják, hogy az utóbbi hetekben nagyon elszabadult a koronavírus terjedése az országban és Gyöngyösön is. Egyre több a fertőzött és a beteg, ezért különösen fontos a higiénés szabályok és az óvintézkedések betartása – hangsúlyozta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere péntek délutáni online megtartott sajtótájékoztatóján.

https://www.facebook.com/gyongyos.oldala/videos/749505462506033

A mai nap döbbenetes számot kaptunk, kiderült, hogy már 459 fertőzöttet regisztráltak az országban, akiknek az átlagéletkora 26 év. Ez arra utal, hogy a fiatalok a nyár végén megrendezett táborokban, gólyatáborokban, valamint a szórakozóhelyeken fertőződhettek meg leginkább – mondta sajtótájékoztatóján Hiesz György polgármester, aki kiemelte: Gyöngyösön is egyre több a fertőzött, pénteken 17-et tartottak nyilván, emellett sokan, főleg a fertőzöttek családtagjai, közvetlen kontaktjai is karanténban vannak.

A gyöngyösi munkahelyeken is elszaporodott a fertőzöttek száma, a városban két nagyobb cég is érintett, ahol több dolgozó is megfertőződött.

Mint ismert, az augusztus 27-ei testületi ülésen részt vett egy képviselő, akinek a felesége koronavírussal fertőzött beteg. Miután a képviselő az ülésen több kontakt személlyel, többek között városvezetőkkel, igazgatóságok vezetőivel, valamint a városháza több dolgozójával is érintkezett, szeptember 2-tól teljes otthoni munkát rendeltem el a kollégáimnak – tudatta a polgármester, aki, miután tudomást szerzett a kollégája családjában történtekről, szerdán reggel saját költségén – egy másik városházi vezetővel együtt – koronavírus-tesztet készíttetett.
Még ugyanezen a napon, a gyöngyösi kórházban, a városháza több dolgozójánál is elkészítették a Covid-vírus kimutatására alkalmas tesztet.

Nagyon remélem, hogy a későbbiekben sem lesz semmi gond, hiszen a kollégáim és az én eredményem is negatív lett – tette hozzá a városvezető, aki azt is elmondta, a testületi ülésen résztvevő képviselők is átestek már a tesztelésen, ám az ő eredményük még nem ismert.

– Jelenleg várjuk az ÁNTSZ karanténra való határozatát. Bizakodóak vagyunk, mert az előzetes tájékoztatás szerint nem lesz szükség hatósági megfigyelésre, hiszen a védelmi intézkedések mint a maszkhasználat, a megfelelő távolságtartás és a szükséges fertőtlenítés valószínűleg megakadályozták a vírus terjedését – nyomatékosította Hiesz György.

A polgármester kitért arra, hogy az oktatás újraindulása, és az óvodákban folyó munkák miatt különösen fontos, hogy nagyon vigyázzunk egymásra, hiszen sok a fertőzött, nagyon sok a fertőzési góc, ezért minden higiénés szabályt be kell tartani.

Kérek mindenkit, aki fiatallal találkozik, és koronavírus-fertőzésre utaló tünetei vannak, azonnal forduljon orvoshoz, és maradjon otthon. Különösen kérem az időseket és a krónikus betegeket, hogy nagyon vigyázzanak magukra! – hangsúlyozta a polgármester.

Óvintézkedésként minden város által szervezett szeptemberre tervezett rendezvényt lemondtak Gyöngyösön, így elmaradnak a szüreti napok és a koncertek, valamint az októberre tervezett operagálát sem szervezik meg.

Magánrendezvényt ugyan lehet még tartani, ezeket semmilyen tiltás nem szabályozza, de fontos, hogy mind a szervezők, mind pedig a résztvevők betartsák a szükséges óvintézkedéseket.

Bízom benne, hogy nem történik olyan végzetes hiba, mint tavasszal történt Nyugat-Európában. Kérek mindenkit, gyöngyösieket, a környékbelieket, hogy nagyon figyeljenek oda egymásra, és tartsák be a védekezésre vonatkozó szabályokat – zárta tájékoztatóját a polgármester.

Kiemelt tartalmak