Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Egyeztetések kezdődtek a torlódások miatt

2022. 09. 07. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 09. 14. 13:14

Egyre gyakoribbak a torlódások Gyöngyösön az állami utak felújítása miatt. A beruházások az állami tulajdonú Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megrendelésére zajlanak, az önkormányzatnak csak arra van lehetősége, hogy egyeztessen a beruházóval és a kivitelezővel a forgalomtechnikai kérdésekben. Ezek eredményeként kézi erős forgalomirányítást vezetnek be a Damjanich János utcában, miközben a 3-as főúton is megkezdődnek a munkák, szeptember 12-étől nem lehet majd Gyöngyöshalász felé balra kanyarodni.

Fotó: Maxirádió Facebook-oldala

A Deák Ferenc, a Jókai Mór és a Mérges utca forgalma is egyszerre állt be Gyöngyösön szeptember 6-án, a helyi léptékben példátlan dugóról készült felvételek bejárták a közösségi médiafelületeket, rengetegen panaszkodtak rá, hogy a városon való átkelés ideje a korábbi sokszorosára nőtt, a dugóban autóbuszok is vesztegeltek.

A tanév kezdete óta megszaporodtak a torlódások a gyöngyösi utcákon. Az állami útfelújítások egy időben zajlanak a Damjanich János, a Vachott Sándor, a Szent Bertalan és a Kossuth Lajos utcában, és bár korlátozások mellett, fél pályán mindegyik szakasz járható, a szűk áteresztési képesség miatt a keresztező utcákon sok esetben több kilométeres összefüggő kocsisor alakul ki. A gyöngyösi önkormányzat – habár nem önkormányzati beruházásról van szó – rendszeresen egyeztet a kivitelező HE-DO Zrt.-vel és a megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel a közlekedési nehézségek enyhítése érdekében.

A helyzet mindannyiunktól türelmet kíván, az önkormányzat a saját eszközeivel, például utcák forgalmi irányának megváltoztatásával – ahol ez lehetséges – próbálja enyhíteni a helyzetet, miközben folyamatosan egyeztet a kivitelezőkkel, és továbbítja a lakossági észrevételeket, tapasztalatokat. A legutóbbi egyeztetés eredményeként a Damjanich János utcában várható, hogy enyhül a torlódás, a körforgalom építése miatt a kivitelező élő erős forgalomirányítást vezet be az érintett szakaszon a legkritikusabb időpontokban.

A Nagy-patak Vachott Sándor utcai hídja még jó ideig nem lesz járható, mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk. A híd felújításának elhúzódása miatt a kivitelezési szerződést is módosítani kellett, így a belterületi utak átadásának időpontja 2023 márciusára módosult, ám a kivitelező törekszik arra, hogy minél hamarabb elkészüljenek a felújításokkal.

Közben újabb szakaszon kezdődnek munkálatok, a 3-as számú főúton a nyugati elkerülő út csatlakozásán kezdenek el dolgozni a szakemberek, ami azt jelenti, hogy szeptember 12-étől a 3-as főútról a Gyöngyöshalász felé vezető útra nem lehet majd Gyöngyös felől balra nagy ívben kanyarodni. A gyöngyöshalászi utat a Kenyérgyár út – Ipar utca – Déli külhatár utca útvonalon lehet majd megközelíteni.

Borítóképünk illusztráció: Piaxabay.com

Kiemelt tartalmak