Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Pénteken nyit az új nyolcvanasi kisposta

2024. 01. 22. Hírek Utolsó módosítás: 2024. 01. 26. 14:40

Január 26-ától újra lesz postahivatal a nyolcvanasi városrészben. A 2022 novemberében bezárt kisposta önkormányzati fenntartásban, a postapartner program keretében nyit újra az Olimpia úton, az egykori zöldséges helyén.

A Magyar Posta Zrt. több száz postahellyel együtt 2022 novemberében függesztette fel két gyöngyösi postahivatal – a Szövetkezet úti és a mátrafüredi – működését. Az önkormányzat és a társaság megállapodásának köszönhetően a mátrafüredi kisposta 2023 elején újra kinyitott, miután az önkormányzat vállalta a szolgáltatási díj megtérítését. A Szövetkezet utcai postahivatalt azonban a Posta nem tervezte újranyitni, ezért a képviselő-testület úgy határozott, hogy az önkormányzat a postapartneri program keretében, a Városgondozási Zrt.-n keresztül indítja újra a szolgáltatást, aminek helyét az Olimpia út 8. szám alatt, az Iskola utcából nyíló bejárattal, a régi zöldséges helyén jelölték ki.

A Városgondozási Zrt. már az utolsó simításokat végzi az üzlethelyiségben, amely a tervek szerint január 26-ától fogadja az ügyfeleket. Az új nyolcvanasi postahivatalt napi nyolc órában, két alkalmazottal működteti majd az önkormányzati tulajdonú társaság.

FRISSÍTÉS: Cikkünk korábbi változatában a nyitás napjaként január 29-ét jelöltük meg, azonban ha a héten az előkészületek során semmilyen váratlan esemény nem történik, már korábban, január 26-án, pénteken kinyit a postahivatal.

Kiemelt tartalmak