Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Átadták a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyeket

2024. 01. 22. Hírek

Bakos Erika egyéni vállalkozó és Király Sándor, a King Vendéglátó Kft. ügyvezetője kapta idén a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet, a gyöngyösi önkormányzat, valamint a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara közös elismerését.

Hagyományosan a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján adták a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyeket. A kamarai szervezet és az önkormányzat közös elismerését Hiesz György polgármester és dr. Bánhidy Péter, a HKIK elnöke adta át a Gyöngyöshalászon tartott rendezvényen, január 17-én. A Gyöngyös Városi Önkormányzat, valamint a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt feladatként kezeli a város és vonzáskörzete gazdasági fejlesztésének elősegítését, a fejlődésben kiemelkedő, az innovációban élenjáró, valamint a munkaerő-utánpótlás nevelésében aktívan résztvevő vállalkozások elismerését, ezért hozta létre a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet, amit minden évben odaítélnek az arra legérdemesebbeknek.

Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet vehetett át MIKRO VÁLLALKOZÁS kategóriában Bakos Erika egyéni vállalkozó.

Fotó: hkik.hu

Kézápoló, lábápoló és műkörömépítő mester és kozmetikus, bronzkoszorús kézápoló és műkörömépítő mester, bronzkoszorús lábápoló mester, a Nemzet Körmöse cím birtokosa.
Bakos Erika 20 éve dolgozik a szakmájában. 2004-ben szerezte kéz- és lábápoló, műkörömépítő végzettségét, 2012-ben letette a minősített szakoktatói képzést, 2017-ben kézápoló és műkörömépítő mesterlevelet, 2018-ban lábápoló mesterlevelet szerzett. 2018-ban megkapta a Nemzet Körmöse kitüntető címet, majd 2021-ben bronzkoszorús mester kitüntetést. Erika Magyarország egyik legjobb körmöse, számos verseny győztese és rendkívül kreatív művész. A szakmájában elismert szakember több mint 10 éve versenyez és oktat. Első világbajnoki címét 3D kategóriában 2013-ban Münchenben szerezte. Először 2020-ban kapott felkérést a HKIK-tól az első kézápoló és körömkozmetikus mestervizsga gyakorlati részének oktatására is, ahol a mesterjelöltek kiváló felkészítésben részesültek. Idén a második Heves vármegyei kézápoló és körömkozmetikus csoportot is ő készítette fel. Erika folyamatosan képezi magát, számos továbbképzésen vett már részt az elmúlt években és jelenleg a Dunaújvárosi Egyetem hallgatójaként diplomás szakoktatónak tanul. Neve a szakmában nemcsak Gyöngyösön, de világviszonylatban is ismert és elismert.

Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet vehetett át KKV kategóriában a KING VENDÉGLÁTÓ Kft., ügyvezetője Király Sándor.

Fotó: hkik.hu

Király Sándor személye összeforrt a vendéglátással. Elhivatott szakmájában és az utánpótlásnevelésben. Keze közül több mint 60 tanuló került ki szakács, pincér, vendéglátásszervező, vendéglátásszervező vendéglős, vendéglátó eladó, vendéglős szakmákban. Ő is folyamatosan képezte magát, 2016-ban szakács mesterré avatták. A kft. a Kavalkád Étterem és Panziót működteti Gyöngyösön közel 15 éve. Az étterem kínálatát elsősorban a magyaros konyha és a mátravidéki magyaros ízek jellemzik. Az épületkomplexumban 70 fő befogadására alkalmas, igényes étterem, 15 fős nyitott terasz, 40 fős konferencia– és különterem áll a vendégek rendelkezésére. Számos családi és céges rendezvényt, bálokat, jótékonysági esteket bonyolított le pályafutása során. Az általuk működtetett panzió részen 11 szoba várja a vendégeket. Király Sándor személye garancia arra, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Az étterem tájjellegű ételeivel kaphatnak egy szeletet a Mátrából is az oda betérők.

Borítókép: Gyöngyösi Médiaközpont

Kiemelt tartalmak