Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Egészségesebb generációt nevelnek

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 12. 24. Hírek

Idén hatodik alkalommal rendezték meg a Fiatalok az Egészséges Jövőért elnevezésű egészséges és tudatos életmódra nevelést segítő vetélkedőt.
A kezdetben városi versenyként indult megmérettetés mára már országos vetélkedővé nőte ki magát, amely iránt országszerte nagy az érdeklődés a fiatalok körében. A versenyfeladatok felépítésénél a szervezők igyekeznek úgy összeállítani a kérdéseket, hogy azok mind az általános, mind a középiskolás korosztály számára érthetőek legyenek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az eddigi versenyeinken részt vevő csapatok közül, kétszer általános iskolások nyerték el az első helyezést.

Ebben az évben, hasonlóan a tavalyihoz, az online térbe kényszerültünk a járványhelyzet végett. Ennek ellenére is szép számmal, több mint 250 diák jelentkezett a megmérettetésre. Ilyen sokan eddig még nem jelentkeztek a vetélkedőre, ezért is kellett tartanunk egy előválogatót, ahonnan a legjobb 20 csapat kerül az országos döntőbe – mondta dr, Watti Rézan, a vetélkedő ötletgazdája és szervezője.
A gyöngyösi születésű szívsebész hozzátette: a kérdések többsége ellenőrzött egészségügyi oldalakról, valamint szakemberektől származtak. A diákoknak egyebek között olyan kérdésre kellett helyesen válaszolniuk, hogy melyik a leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség, milyen drognak számít az alkohol, több napja fennálló hasfájás esetén melyik ellátó rendszert érdemes felkeresni.

A VI. Országos FEJ vetélkedő első három helyezettje az ország különböző pontjáról érkezett. Ugyanakkor elmondható, hogy vannak csapatok, amelyek már úgynevezett visszajáró versenyzők, ezzel jelezve, van igény ilyen jellegű megmeríttetésre.

Az idei verseny eredménye:
I. helyezést ért el a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium csapata
II. helyezett siklósi Táncsics Mihály Gimnázium csapata
III. helyezett zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium csapata

A legjobb csapatokon kívül minden résztvevő ajándékban részesült, hiszen egyre több támogatója van évről évre a versenynek. Többek között a Procter and Gamble; Hiesz György, Gyöngyös polgármestere; dr. Kárpáti István, Gyöngyös alpolgármestere; a MOJO; dr. Rashed Aref; dr. Watti Said; Kvártélyház Zalaegerszeg; Mátrai Sportok Bázisa; Házipatika.com;
Ajándékpont; Tündériennart.
A támogatók segítségére a jövőben is számítanak, hogy még színvonalasabbá tehessék a szervezők a jövő generációjának egészségmegőrzését, betegedukációját, ezzel is tehermentesítve az egészségügyi rendszert.

Kiemelt tartalmak