Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Diplomaátadó díszünnepély a Károly Róbert Campuson

2023. 02. 03. Hírek

A MATE Károly Róbert Campusán januárban két nap alatt több mint száz sikeres záróvizsgát tett hallgató közül hetvenhatan személyesen vették át alap- vagy mesterszakos diplomájukat, illetve felsőoktatási szakképzéses oklevelüket pénteken.

Hagyományokhoz hűen a végzős hallgatókat elsőként Dr. Bujdosó Zoltán köszöntötte. A Károly Róbert Campus főigazgatója beszédében hangsúlyozta: „nem szabad megfeledkezniük arról, hogy a papír, amire diplomájukat nyomtatták, csak tudásuk pillanatnyi állapotáról tanúskodik: útravalónak megfelelő, de önmagában nem lesz elegendő ahhoz, hogy boldogulni tudjanak az életben. Ezért a diplománál fontosabbnak gondolom azt, ami e papír mögött rejlik, vagyis mindazt a tudást és készséget, amit az oktatás folyamatában igyekeztünk átadni Önöknek.”

Ezt követően Ignácz Balázs, a Heves Vármegyei Kormányhivatal főispánja szólt a végzősökhöz. A MATE jogelődjének egykori hallgatója elmondta, a Gyöngyösön végzett hallgatók közül sokan töltenek be komoly pozíciókat gazdaságtudományi és politikai, valamint a társadalmi élet egyéb területein. Ez a hallgatók kitartó munkája és tudásvágya mellett az oktatóknak és a campuson folyó oktatás színvonalának is köszönhető.

Az ünnepség elismerések átadásával folytatódott. Dr. Bujdosó Zoltán először a 75. születésnapját ünneplő Dr. Marselek Sándort köszöntötte. A campus egyetemi tanára 1978-tól oktat az intézményben. 2012. decemberében ugyan nyugdíjba vonult, óraadóként azonban napjainkban is tevékenykedik.
A campus főigazgatója ezt követően 30 éves jubileumát ünneplő Kiss Lászlót, a biztonsági szolgálat munkatársát köszöntötte.

A Károly Róbert Campus idén tíz hallgatót részesített jutalom ösztöndíjban a tanulmányaik során folytatott jó teljesítményükért, a kiváló szakdolgozatukért, valamint a záróvizsgán nyújtott kimagasló eredményükért. Öt pénzügy- és számvitel szakos hallgató pedig a Magyar Nemzeti Bank kiválósági ösztöndíját vehette át kiemelkedő tanulmányi teljesítménye, valamint szakmai területen folytatott kutatói és publikációs tevékenységének köszönhetően.

Az ünnepi szenátusülés résztvevőit a Ká-Ró Színkör nevében Czakó András köszöntötte.

A diplomaátadó díszünnepségen a végzősök nevében Velti László búcsúzott el az intézménytől. A kereskedelem és marketing alapszakos végzős hallgató beszédében David Lynch szavait idézte: „ne küzdj a sötétség ellen! Ne is törődj a sötétséggel! Kapcsold fel a fényt, és a sötétség eltűnik”, majd néhány személyes gondolattal zárta szavait: „Kedves Tanáraim! Köszönöm, hogy elvezettek a kapcsolóig és nem hagyták kihunyni az értelem szikráját.”

Ezt követően a búcsúzó hallgatók átadták az iskola zászlaját az alsóbb évfolyamosoknak, majd fogadalmat tettek.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a mesterképzésben végzett hallgatókat okleveles közgazdásszá, okleveles mérnökké, az alapképzésben végzett hallgatókat közgazdásszá, mérnökké, gazdaságinformatikussá, a felsőoktatási szakképzésben végzett hallgatókat pedig felsőfokú közgazdász asszisztenssé, felsőfokú mérnök asszisztenssé, felsőfokú gazdaságinformatikus és programtervező informatikus asszisztenssé fogadta. Az okleveleket Dr. Bujdosó Zoltán, a campus főigazgatója adta át.
Gratulálunk végzett hallgatóinknak, a szakma gyakorlásához sok sikert és jó egészséget kívánunk!

szöveg, borítókép: karolyrobertcampus.uni-mate.hu // Nagy Réka

Kiemelt tartalmak