Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Csendesedjünk el és simuljunk bele az ünnepbe

2022. 12. 05. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 12. 06. 15:24

Kocsik Mónika evangélikus lelkész és Kévés Tamás alpolgármester gyújtotta meg a második gyertyát vasárnap este a város adventi koszorúján. A pillanat meghittségét Gyöngyös Város Gyermekkórusának előadása emelte.

Mindennek rendelt ideje van – idézte A prédikátor könyvét Kocsik Mónika evangélikus lelkész adventi áldásában a Belváros téren advent második vasárnapján. A lelkész úgy fogalmazott: az évszakok megszabott rend szerint követik egymást, Isten pedig csillagokat helyezett az égre, hogy meghatározó jelei legyenek az idő múlásának és az ünnepeknek. De vajon látjuk-e még a csillagokat a modern fényforrások mellől, vajon bele tudunk-e simulni az ünnepbe, amely minden év végén adatik nekünk? – tette fel a kérdést Kocsik Mónika.

Az evangélikus lelkész szerint, ahogy a természet visszahúzódik télen, hogy átadja a helyét valami újnak, úgy advent is egyfajta kezdetet jelent, hogy megszülethessen az új, megszülethessen az élet. „Mi is belesimulhatunk ebbe az új kezdetbe, méghozzá úgy, hogy a körülöttünk lévő zaj, belső gondjaink ellenére is elcsendesedünk, hogy be tudjuk fogadni Jézus szeretetének fényét, amit az adventi gyertyák jelképeznek.”

Kocsik Mónika evangélikus lelkész Kévés Tamás alpolgármesterrel gyújtotta meg a második gyertyát a város adventi koszorúján, majd az ünneplők Gyöngyös Város Gyermekkórusának karácsonyi műsorát hallhatták.

Nézze meg képgalériánkat!

Advent második hétvégéjén a Belváros téren Király Viktor és Janicsák Veca is fellépett, a gyerekeket pedig a Mikulás is meglátogatta. A Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban vasárnap este Charlie adott koncertet.

Kiemelt tartalmak