ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Családi program lett a verskvíz

2021. 04. 15. Kultúra Utolsó módosítás: 2021. 04. 20. 10:47

Átvették nyereményüket a magyar költészet napja alkalmából meghirdetett verskvíz nyertesei. A szerencsés játékosok főként Gyöngyöshöz kapcsolódó könyveket kaptak ajándékba.

Csaknem 120 megfejtés érkezett a Gyöngyös önkormányzata és a Vachott Sándor Városi Könyvtár együttműködésében meghirdetett online kvízjátékra. A játékosoknak ismert magyar költők népszerű verseiből összeállított kérdéssorra kellett tíz helyes választ adniuk ahhoz, hogy megnyerjék az értékes könyvcsomagok egyikét.

A lírakedvelők közül három játékosnak kedvezett a szerencse, közülük ketten, Ruzsomné Juhász Bernadett és Vas Richárd átvették nyereményüket Hiesz György polgármestertől, aki gratulált a nyerteseknek, és a könyvcsomagok mellé egy-egy palack városborral is megjutalmazta őket.

A nyertesek elmondták, mindketten nagyon szeretik a verseket, elsősorban ezért töltötték ki a kvízkérdéssort.

Ruzsomné Juhász Bernadett elmondta, örömmel játszottak iskolás gyermekével, aki nagy segítségére volt a helyes válaszok kiválasztásában.

Vas Richárd pedig, amikor rátalált az önkormányzat honlapján az online játékra, először csupán arra volt kíváncsi, vajon emlékszik-e még az irodalomórán tanultakra. Az eredmény végül dupla örömet hozott a hibátlan válaszokkal és az megnyert ajándékkal.

A harmadik nyertes, Burucz Mária más elfoglaltsága miatt később veszi majd át nyereményét.

Kiemelt tartalmak