Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Hétfőtől Gyöngyösön is ingyen utazhatnak az alsós diákok

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 04. 15. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 04. 28. 17:00

Gyöngyös önkormányzata mint a helyi közlekedés megrendelője együttműködik a szolgáltatást biztosító Volánbusz Zrt.-vel annak érdekében, hogy a gyöngyösi helyi járatokon is díjmentesen utazhassanak áprilisban az alsó tagozatos diákok április 19-én, hétfőtől. Továbbá annak, aki igényli, a Volánbusz Zrt. kezelési költség felszámítása nélkül visszaváltja a bérletét.

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának részeként április 19-től újraindul a jelenléti oktatás az általános iskolák alsó tagozatán, emiatt a helyközi autóbusz-közlekedésben április 19-től – bizonyos területi kivételekkel – visszaáll az iskolai időszaki menetrend.

Ezzel összhangban – a megrendelő önkormányzatok döntésétől függően – a helyi járatok többsége is visszaáll a tanítási napokon érvényben lévő menetrend szerinti közlekedésre.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az iskolakezdés zavartalansága érdekében az alsó tagozatos gyermekeket április hátralévő részében a helyközi közlekedésben mentesíti a jegy- és bérletváltási kötelezettség alól, így a hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi vasúti és autóbuszjáratokon.

Ezzel egyidejűleg a korábban megvásárolt, április havi vagy április második felére érvényes félhavi, vagy legkorábban április 19-ei kezdő érvényességi dátumú 30 napos helyközi tanulóbérletek kezelési költség felszámítása nélkül visszaválthatók, amennyiben a visszaváltást legkésőbb április 26-ig kérik.

Az ITM döntésével összhangban a gyöngyösi helyi autóbuszjáratokon is diákigazolványuk felmutatásával díjmentesen utazhatnak az alsó tagozatos gyermekek áprilisban, továbbá az előre megváltott havi, félhavi vagy legkorábban április 19-ei kezdő érvényességi dátumú 30 napos helyi tanulóbérleteket kezelési költség nélkül visszaváltja az utazást biztosító szolgáltató.

Kiemelt tartalmak