ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Az önkormányzat is besegít a háziorvosoknak

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 04. 15. Covid-19 Utolsó módosítás: 2021. 04. 20. 10:34

Elsősorban oltásszervezési feladatokról van szó, melyek során a külsős segítő nem jut hozzá szenzitív adatokhoz.

Jelentős terhet ró a háziorvosokra és az asszisztenseikre az oltásokhoz kapcsolódó adminisztráció. Ezért a Belügyminisztériumtól és a Miniszterelnökségtől érkezett közös megkeresés az önkormányzathoz, hogy tekintettel arra, hogy az oltási szervezési feladatok jelentős többletfeladattal jár a praxisoknak, amennyiben lehetőség van rá, az oltáshoz kapcsolódó adminisztratív feladatokban segítse a helyhatóság a háziorvosok munkáját. Elsősorban oltásszervezési feladatokról van szó, melyek során a külsős segítő nem jut hozzá szenzitív adatokhoz.

A gyöngyösi önkormányzat ennek a lehetőségéről tájékoztatta a városban tevékenykedő háziorvosokat, akik közül ez idáig egy fő jelezte, hogy szeretné igénybe venni az önkormányzat segítségét.

Gyöngyösön is javában zajlik az oltás, a héten több száz ember kapja meg a koronavírus elleni védőoltását. A háziorvosok jelenleg leginkább AstraZenecával és Pfizerrel oltanak. A legidősebbek már mindenhol megkapták az oltást, most már a munkaképes fiatalabb korosztály is várhatja a behívást – számolt be róla a Gyöngyösi TV.

A koronavírus elleni védekezés leghatékonyabb eszköze a védőoltás. Ha még nem regisztrált megteheti itt vagy a 06/30/229 50 43-as telefonszámon, előzetes időpontfoglalással az önkormányzati hivatalban.

Kiemelt tartalmak