Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Csaknem megduplázódott a vendégéjszakák száma Gyöngyösön

2023. 05. 16. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 05. 19. 11:45

A legnagyobb mértékben Gyöngyösön növekedett a belföldi vendégéjszakák száma a hazai települések közül az év első négy hónapjában – derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség legfrissebb adataiból.

Negyven százalékkal több belföldi látogatót vonzott Gyöngyös az év első négy hónapjában, mint a megelőző év azonos időszakában – számolt be róla a Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye alapján a GyöngyösMa.hu. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint Gyöngyöst követően Visegrádon, Tapolcán, Veszprémben és Cserkeszőlőn volt kétszámjegyű, több mint 10%-os emelkedés.

A közlemény szerint a hazai szálláshely-szolgáltatók az év első négy hónapjában közel 9 millió vendégéjszaka adatait küldték be a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba, ami 3 %-os forgalomnövekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. Az országos átlag emelkedése mellett a nemzetközi vendégforgalom is erős lendületet vett. A januártól áprilisig tartó időszakban 15 %-kal több vendégéjszakát töltöttek el hazánkban a külföldi turisták, míg a fővárosi forgalom 22 %-kal szárnyalta túl a 2022-es eredményeket. Hazánk nemcsak az európai országok utazóinak körében volt népszerű, a távoli piacokról is egyre többen fedezték fel az országot.

Kiemelt tartalmak